Αφιερώματα


Σήμερα, την ημέρα αυτή (Μεγάλη Παρασκευή) στην Παναγία Δροσιάνη,  βυζαντινή, πρώτο χριστιανική εκκλησία, κάτω από το χωριό Μονή, εφαρμόζεται ένα έθιμο που θεωρείται ότι ξεκίνησε από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου.

Ανακαλύψετε τα Mοναδικά Πασχαλινά Έθιμα του Πάσχα στα Χωριά της Νάξου

25 Μαρ 2014Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Νάξου είναι τα πολλά, γραφικά και πολύ-κατοικημένα της χωριά. Παρότι έχουν υιοθετήσει ορισμένα στοιχεία του σύγχρονου τρόπου ζωής, διατηρούν ακόμα πολλά από τα ήθη, έθιμα και στοιχεία της παλαιάς εποχής, ειδικά κατά την διάρκεια των εορτών και πιο συγκεκριμένα, τις ημέρες του Πάσχα.

Η Iστορία Aγάπης του Διόνυσου και της Αριάδνης στη Νάξο

04 Δεκ 2013Γεμάτη θαυμαστές ιστορίες έρωτα και περιπέτειας, με θεούς και θεές, ήρωες και κακούς, η μυθολογία μπλέκει σε αξεδιάλυτο κουβάρι τα γεγονότα με τη μυθοπλασία, τον θρύλο με την ιστορία, την πραγματικότητα  με τη φαντασία.

Ο Άγιος Γεώργιος Νάξου η καλύτερη οικογενειακή παραλία της Ευρώπης σύμφωνα με τον Guardian

Μια ελληνική παραλία φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας με τις καλύτερες οικογενειακές παραλίες που διάλεξε ο Guardian, που δεν είναι άλλη από την παραλία του Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Νάξου! 

Ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης είναι ομότιμος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμος δημότης Νάξου.

10 Ερωτήσεις για τον Καθηγητή και Αρχαιολόγο Βασίλη Λαμπρινουδάκη

18 Μαϊ 2014Για πάνω από 50 χρόνια, o Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει εργαστεί σε μερικές από τις πιο σημαντικές ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί στη Νάξου αλλά και στην Ελλάδα: του Ναoύ της Δήμητρας στο Γύρουλα, στην προϊστορική Μυκηναϊκή πόλη της Γρόττας, στο αρχαίο υδραγωγείο του...

Shopping στα Κουφονήσια: Αύρα Τροπική

21 Μαρ 2016Μπορεί το Άνω Κουφονήσι να είναι το πιο μικρό νησάκι των Κυκλάδων, διαθέτει όμως μία πληθώρα όμορφων πολυποίκιλων καταστημάτων για όσους θα ήθελαν να απολαύσουν και το shopping στις διακοπές τους.

Το καρνάγιο - 800 μέτρα από το λιμάνι του νησιού, στην παραλία Λουτρό μπροστά από τον ανεμόμυλο και τη μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου - είναι ένα από τα πιο γοητευτικά σημεία του νησιού: ένα υπαίθριο «ζωντανό» μουσείο με πολύχρωμα καΐκια σαν «εν δράση αγάλματα».

To Καρνάγιο στα Κουφονήσια

01 Ιουλ 2014Το καρνάγιο - 800 μέτρα από το λιμάνι του νησιού, στην παραλία Λουτρό μπροστά από τον ανεμόμυλο και τη μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου - είναι ένα από τα πιο γοητευτικά σημεία του νησιού: ένα υπαίθριο «ζωντανό» μουσείο με πολύχρωμα καΐκια σαν «εν δράση αγάλματα».