Αξιοθέατα


Η Iστορία Aγάπης του Διόνυσου και της Αριάδνης στη Νάξο

04 Δεκ 2013Γεμάτη θαυμαστές ιστορίες έρωτα και περιπέτειας, με θεούς και θεές, ήρωες και κακούς, η μυθολογία μπλέκει σε αξεδιάλυτο κουβάρι τα γεγονότα με τη μυθοπλασία, τον θρύλο με την ιστορία, την πραγματικότητα  με τη φαντασία.

Ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης είναι ομότιμος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμος δημότης Νάξου.

10 Ερωτήσεις για τον Καθηγητή και Αρχαιολόγο Βασίλη Λαμπρινουδάκη

18 Μαϊ 2014Για πάνω από 50 χρόνια, o Βασίλης Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει εργαστεί σε μερικές από τις πιο σημαντικές ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί στη Νάξου αλλά και στην Ελλάδα: του Ναoύ της Δήμητρας στο Γύρουλα, στην προϊστορική Μυκηναϊκή πόλη της Γρόττας, στο αρχαίο υδραγωγείο του...

Απείρανθος: Ένα Xωριό, Πέντε Μουσεία

10 Φεβ 2014Ενα μικρό χωριό που διαθέτει, όχι ένα, αλλά πέντε μοναδικά μουσεία

Τι ακριβώς βλέπουμε στον θωρακοφόρο κορμό του αγάλματος των ρωμαϊκών χρόνων που βρέθηκε στις ανασκαφές του ναού του Διόνυσου στα Ύρια το 1986; (φωτό πηγή: κ. Βασίλη Λαμπρινουδάκη)

Αρχαιολογικό Μνημείο: Το Άγαλμα του Αντώνιου, ο Ρωμαίος Στρατηγός που Βρέθηκε στα Ύρια, 1986

19 Μαϊ 2014Σε ένα εντυπωσιακό άγαλμα, μεταξύ πολλών που στεγάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάξου στη Χώρα, είναι ένας θωρακοφόρος κορμός με διακοσμημένο θώρακα που στην παλάμη του απλωμένου του χεριού βρίσκεται ένα μαρμάρινο αγαλμάτιο μιας μαινάδας. Τι ακριβώς βλέπουμε στο θωρακοφόρο κορμό του αγάλματος των ρωμαϊκών χρόνων που βρέθηκε στις...

Η Πορτάρα και ο Ναός του Απόλλωνα

04 Δεκ 2013Λίγα λόγια για ένα από τα πιο γνωστά Αρχαία Μνημεία της Ελλάδας:Η Πορτάρα και ο Ναός του Απόλλωνα.

Κρατώντας την Πίστη: Εξερευνώντας την Πλούσια Βυζαντινή Κληρονομιά

22 Δεκ 2013Οι εκκλησίες και τα βυζαντινά μνημεία που πρέπει να δει ο επισκέπτης όταν επιλέξει ένα από τα επτά σηματοδοτημένα μονοπάτια της Νάξου.