Γαστρονομία


Γαλακτοκομικά Προϊόντα Νάξου: Αγνά και Γευστικά!

10 Οκτ 2014Μια γρήγορη ματιά στη γεωργική παραγωγή της Νάξου εξηγεί γιατί το τοπικό τυρί και τα γαλακτοκομικά είναι τόσο νόστιμα!

Η Ντομάτα της Σχοινούσας

08 Οκτ 2014Στη Σχοινούσα, η ντομάτα έχει μια εντελώς διαφορετική καλλιέργεια, άλλο σχήμα και τελείως διαφορετικό «ψευδώνυμο».

Στη Νάξο η πατάτα σερβίρετε βραστή, γεμιστή, στη σούβλα και σε σουφλέ. Έχει την τιμητική της τον Αύγουστο με δικό της ετήσιο φεστιβάλ, θεσμός όπου επισκέπτες απολαμβάνουν και δοκιμάζουν διάφορες εκτελέσεις του λαχανικού από την παραδοσιακή Ναξιώτικη πατατοσαλάτα έως πιάτα γκουρμέ.Η Ποιοτική Πατάτα Νάξου

10 Μαρ 2014Η πατάτα δεν είναι απλά μια πατάτα στη Νάξου. Είναι από τα βασικότερα τοπικά της προϊόντα, και από τις καλύτερες καλλιεργείς στο ειδος της στην Ελλάδα.

Η Φυσική Γλύκα … του Γλυκού του Κουταλιού
08 Οκτ 2014Στη Νάξο, τα περισσότερα χωριά είχαν το δικό τους γλυκό του κουταλιού σύμφωνα με το τι φρούτο ή καρπό υπήρχε στην περιοχή.

Νάξος: Τυριά με Ιστορία

02 Φεβ 2014Διαβάστε για τα τρία τυριά που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε στη Νάξο (Φυσικά υπάρχουν και δεκάδες άλλα για να ανακαλύψετε!)

Οίνο-πνεύμα: H τοπική παράδοση της απόσταξης της ρακής

25 Οκτ 2014Ζήστε και εσείς τη Μυσταγωγία! Στο τέλος Οκτωβρίου και στις αρχές Νοεμβρίου τελειώνει η περίοδος της σοδειάς για το νέο κρασί και αρχίζει η τοπική παράδοση της απόσταξης της ρακής, που συνοδεύεται από τοπικά γλέντια.