Καλωσορίσατε στην τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - μια πηγή πληροφοριών που θα σας ξεναγήσει στη Νάξο και στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων - Ηρακλειά, Σχοινούσσα, Κουφονήσια και Δονούσα.

Ένα συγκρότημα πέντε νησιών στην καρδιά των Κυκλάδων, που σας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διακοπών.

Λίγα λόγια για τον Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είναι μια δημοτική ενότητα που αποτελείται από πέντε νησιά του Νοτίου Αιγαίου και περιλαμβάνει το νησί της Νάξου και τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων--Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα.

Τα νησιά ενώθηκαν σε έναν δήμο στο πλαίσιο του νόμου 3852/ 2010 (Καλλικράτης) το 2011. Η έδρα του δήμου των πέντε νησιών βρίσκεται στη Δημοτική ενότητα της Νάξου με γραφεία στη Χώρα, Νάξου, λίγα μόλις λεπτά από το κεντρικό λιμάνι του νησιού.

Τα γραφεία, στεγασμένα σε ένα εντυπωσιακό κτίριο με θέα στο Αιγαίο, παρέχουν όλες τις σύγχρονες υποδομές και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό. Το κτίριο διαθέτει βιβλιοθήκη, χώρους για εκθέσεις, συνέδρια, σεμινάρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, είναι μια καλά οργανωμένη και ακμαία διοικητική μηχανή και συμβάλλει αποφασιστικά στην πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική πρόοδο, στη δημιουργία ή διεύρυνση των δομών περαιτέρω εξυπηρέτησης των μονίμων κατοίκων αλλά και των πολυπληθών επισκεπτών και στη βελτίωση των πάσης φύσεως υπηρεσιών.

Ο Δήμος στο ρόλο του να υπηρετεί το δημόσιο τομέα δημιουργεί και οργανώνει ποικίλα προγράμματα, υπηρεσίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις με σκοπό να προωθηθεί η ευημερία και η ανάπτυξη των δημοτών και επισκεπτών σε όλους τους τομείς (αθλητισμός, υγεία, περιβάλλον, μεταφορές, ασφάλεια, παιδεία, πολιτισμό, προσωπική ανάπτυξη).

Περισσότερες διοικητικές πληροφορίες για τον Δήμο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων www.e-naxos.eu καθώς και:

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Δημαρχείο Χώρα Νάξου
Νομός Κυκλάδων Ελλάδα
ΤΚ 84300
Tηλ. +30 2285360100
Fax: +30 2285023570
email: naxos@naxos.gov.gr
ιστοσελίδα: www.e-naxos.eu