Συνταγές

Aπό τις ντόπιες σπεσιαλιτέ, ξεχωρίζει το πατατάτο (κατσίκι κοκκινιστό με πατάτες), όπου εκτός από τις παραδοσιακές ταβέρνες θα το βρείτε να σερβίρεται στα τοπικά πανηγύρια αλλά σε άλλες εκδηλώσεις όπως σε γάους και βαφτίσια.

Πολύ καλό είναι επίσης το ντόπιο κόκκινο ημίγλυκο κρασί και η ρακί που οι ντόπιοι σερβίρουν με ξερά σύκα.

Στις γιορτές προσφέρουν ξεροτήγανα (δίπλες με μέλι) και το παραδοσιακό στις Κυκλάδες παστέλι.

Αρανιστά

Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη, προσθέτουμε σταδιακά το νερό και τρίβουμε το μίγμα με τα χέρια μας μέχρι να γίνει θρύμματα.

Κακαβιά

Ψαρόσουπα με διάφορα ψάρια

Κατσίκι πατατάτο

Κοκκινιστό κρέας με πατάτες. Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες.  Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στα 4.

Κλωστά

χειροποίητα μακαρόνια. Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη, προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη (ούτε σφιχτή ούτε αραιή).

Ξεροτήγανα ή δίπλες

Γλύκισμα με αλεύρι, σουσάμι και μέλι