Παραλίες στη Δονούσα

Οι όμορφες παραλίες της Δονούσας, αμμώδεις νοτιότερα και βοτσαλωτές πιο βόρεια, απέχουν πολύ από το ύφος των οργανωμένων πλαζ και προσφέρουν μοναδική επαφή με τη φύση, κρυστάλλινα νερά και υπέροχους βυθούς.

Ακόμα πιο ερημικές και ανέγγιχτες είναι οι παραλίες στις κοντινές βραχονησίδες Σκουλονήσι, Μάκαρες και Μελάντιοι ιδανικές επίσης για ψάρεμα και καταδύσεις, όπου θα φθάσετε με ιδιωτικό σκάφος ή ναυλωμένο καΐκι.

Παραλία Βαθύ Λιμενάρι

Το Βαθύ Λιμενάρι είναι μια μικρή και ήσυχη παραλία στη Δονούσα με βαθυπράσινα νερά και λευκά βότσαλα στα νότια του νησιού.

Παραλία Βλυχώ

29 Αυγ 2013Η παραλία Βλυχώ είναι η κεντρική παραλία στον όρμο της Καλοταρίτισσας, με ψιλό βότσαλο στην ακτή και γαλήνια γαλαζοπράσινα νερά.

Παραλία Κέδρος

29 Αυγ 2013Ο Κέδρος είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες της Δονούσας, προστατευμένη σε έναν μικρό κόλπο στα νότια του νησιού.

Παραλία Λιβάδι

29 Αυγ 2013Για πολλούς το Λιβάδι είναι η ωραιότερη παραλία του νησιού, καθώς έχει υπέροχα βαθυπράσινα νερά και λευκή άμμο.

Παραλία Λίμνη

Η Λίμνη είναι μια μικρή απομονωμένη παραλία στη Ν.Δ. πλευρά του νησιού, με πρόσβαση μόνο από μονοπάτι που ξεκινάει από τον οικισμό του Σταυρού. 

Παραλία Μέσα Άμμος

Η Μέσα Άμμος είναι η μεγαλύτερη και η πιο απόμακρη από τις παραλίες του όρμου της Καλοταρίτισσας.