Κουφονήσια με Μια Ματιά

Όσο και αν έχετε προετοιμαστεί από αυτά που έχετε ακούσει για τις παραλίες στα Κουφονήσια, το συναίσθημα που νιώθει κανείς όταν τις αντικρίζει δεν περιγράφεται.

Κολπίσκοι με σμαραγδένια νερά που μοιάζουν με φυσικές πισίνες, με φόντο μοναδικά σμιλευμένα από το κύμα βράχια, συνθέτουν μια μαγική εικόνα που ξυπνά μονομιάς όλες τις αισθήσεις.

Για πολλά χρόνια τα νησάκια υπήρξαν καταφύγια των λίγων που το είχαν ανακαλύψει, σήμερα όμως αποτελούν αγαπημένο τουριστικό προορισμό, εξακολουθώντας να διατηρούν την εξωτική γοητεία τους.

Τα Κουφονήσια αποτελούνται από το Άνω (ή Επάνω ή Απάνω) και το Κάτω Κουφονήσι (έκτασης 5,7 και 4,4 τ. χλμ. αντίστοιχα), που χωρίζονται μεταξύ τους από στενό πορθμό πλάτους 200 μ., και από το νησί της Κέρου.

Κάτω Κουφονήσι
Το Κάτω Κουφονήσι είναι σχεδόν έρημο, αλλά διαθέτει μικρό λιμάνι και πολλές μικρές και απομονωμένες παραλίες.

Κέρος
Η Κέρος, βρίσκεται ανάμεσα στα Κουφονήσια και την Αμοργό. Σήμερα χρησιμοποιείται ως βοσκότοπος. Θα φθάσετε με ναυλωμένο καΐκι από το Πάνω Κουφονήσι.

Κέρος

Η Κέρος, βρίσκεται ανάμεσα στα Κουφονήσια και την Αμοργό και στην κυκλαδική περίοδο υπήρξε τόσο σημαντική όσο η Δήλος στην κλασική αρχαιότητα.

Κουφονήσια: Εξωτικό Κολύμπι

16 Νοε 2013Αναμφίβολα, τα νησιά των Κουφονησίων (το ακατοίκητο Πάνω και κατοικημένο Κάτω Κουφονήσι) έχουν από τις ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου.

Μετακίνηση στο Νησί

Στο Κουφονήσι δεν χρειάζεται να πάρετε μεταφορικό μέσον.