Απόκριες & Καρναβάλι στη Νάξο

Οι Απόκριες στη Νάξο γιορτάζονται με μοναδικό τρόπο. Τα έθιμα της Αποκριάς αποτελούν ανάμνηση των αρχαίων Διονυσιακών εορτών ενώ και χρονικά συμπίπτουν με τα αρχαία Ανθεστήρια.

Αποκριάτικο πάρτι για μικρούς και για μεγάλους!

19 Φεβ 2017Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί όλους στην έναρξη του Καρναβαλιού...

Kορδελάτοι και Φουστανελάτοι

11 Οκτ 2013Την καθαρά Δευτέρα στη Γαλήνη στις Εγγαρές στις Τρίποδες και άλλα χωριά του νησιού τηρείται το έθιμο των κορδελάτων και των φουστανελάτων, που όπως και τα υπόλοιπα έθιμα της Αποκριάς, αποτελεί ανάμνηση των αρχαίων Διονυσιακών εορτών ενώ και χρονικά συμπίπτει με τα αρχαία Ανθεστήρια.

Διονυσιακό Καρναβάλι στη Νάξο - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

01 Μαρ 2016Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα αποκριάτικα γεγονότα της Ελλάδας: ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που ξυπνά τις αισθήσεις αναδεικνύοντας την πλούσια και ξεχωριστή πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Ένα Βράδυ στις Λαμπαδηφορίες της Νάξου

22 Ιαν 2016Οι Λαμπαδηφορίες της Νάξου, μια εκδήλωση που ξεκίνησε ως παράλληλο δρώμενου του Καρναβαλιού, από την τοπική κινηματογραφική λέσχη, έχει πάρει άλλη διάσταση τα τελευταία χρόνια αποκτώντας περισσότερους φανατικούς φίλους, που ταξιδεύουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να συμμετέχουν σε αυτήν την τόσο ξεχωριστή παρέλαση.

Η Νάξος την Περίοδο του Καρναβαλιού!

11 Φεβ 2014Στην πόλη και στα γεμάτα ζωή χωριά της Νάξου, οι λάτρεις των διονυσιακών εθίμων, ετοιμάζονται για το Καρναβάλι, με παραδοσιακή μουσική, αποκριάτικες στολές, μουσική, χορό, φαγητό και ποτό!

Κουδουνάτοι

19 Σεπ 2013Κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, στην Απείρανθο αναβιώνει το έθιμο των «κουδουνάτων».

Ο ταξιδιωτικός σας οδηγός

Σχεδίασε το προσωπικό σου ταξίδι και πρόσθεσε
το στον προσωπικό ταξιδιωτικό
σου οδηγό