Θαλάσσια Σπορ

Η Νάξος και η τοπολογία της δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για του λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που τα μελτέμια κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Στη Νάξο το πιο διαδεδομένο θαλάσσιο σπορ είναι το windsurf που έχει σαν σύμμαχό του το μελτέμι, τον ευεργετικό άνεμο που πνέει το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της μέρας με μέση ένταση τα 5-7 beaufort.

Στη Νάξο μπορεί κανείς να βρει παραλίες για κάθε επίπεδο (αρχάριοι, προχωρημένοι, δεξιοτέχνες) καθώς και για κάθε κατηγορία (slalom/speed, wave, freestyle, free-ride). Οι παραλίες του Αμμίτη, Άη Γιώργη (για βόρειους ανέμους - μελτέμι) και της Αγιασσού (για νότιους ανέμους) προσφέρονται για wave.

Στη λιμνοθάλασσα (lagoon) του Άη Γιώργη δημιουργούνται οι πλέον ιδανικές συνθήκες για speed/slalom καθώς και την όλο και πιο δημοφιλούς κατηγορία του windsurf, το freestyle (με πολλούς αναβάτες από Ελλάδα και εξωτερικό να την επιλέγουν σαν μέρος για την προετοιμασία τους).

Επίσης η λαγκούνα, με τα ήσυχα και ρηχά νερά της, είναι ένα από τα φιλικότερα μέρη στην Ελλάδα για να κάνει κάποιος τα πρώτα του βήματα στον κόσμο του windsurf. Στις παραλίες του Άη Γιώργη, της Πλάκας και της Μικρής Βίγλας λειτουργούν οργανωμένα αθλητικά κέντρα με σύγχρονο εξοπλισμό για εκείνους που θέλουν να μάθουν τα μυστικά του σπορ καθώς και να βρουν ότι χρειαστούν.

Η Μικρή Βίγλα είναι διεθνής τόπος συνάντησης για τους λάτρεις του windsurf καθώς και του kitesurf – ενός παρεμφερούς και όλο και πιο δημοφιλούς σπορ (λειτουργούν εκεί σχολές για την εκ- μάθησή του).

Για εκείνους που αγαπούν το θαλάσσιο σκι, wakeboard και τα παιχνίδια με banana και tubes, οι οργανωμένες παραλίες του Άη Γιώργη και της Πλάκας διαθέτουν εξοπλισμό προς ενοικίαση για να απολαύσετε την βόλτα σας.Σημείωση
: Kite surfing απαγορεύεται στην παραλία του Αγίου Γεωργίου και στη Λαγκούνα (λιμνοθάλασσα) του Αγιου Γεωργίου λόγω της κοντινής απόστασης του αεροδρομίου από την παραλία.

Flisvos Kitecentre

Μαθήματα kitesurf και windsurf βασισμένα στο διεθνές σύστημα εκπαίδευσης IKO και VDWS.

Flisvos Sportclub Center

Μαθήματα windsurf, μαθήματα catamaran, ποδηλατικές διαδρομές και οργανωμένες πεζοπορίες.

Laguna Beach Park - St. George Beach (Agios Georgios)

Το πιο προσφάτο κέντρο windsurf να ανοίξει στην λιμνοθάλασσα γνωστή ως Λαγκούνα της Νάξου είναι του Σταμάτη Προμπονά, freestyle πρωταθλητή της Ελλάδας και Ναξιώτη...

Naxos - Surf Club

Windsurfing - Θαλάσσια Σπορ και οργανωμενα πακέτα διακοπών για windsurfers

Plaka Watersports

Βρισκόμαστε στη μέση της Πλάκας, της μεγαλύτερης παραλίας της Νάξου, ακριβώς μετά την Αγία Άννα, σε απόσταση 7 χλμ από την Χώρα.

Thalasea

Το Τhalasea προσφέρει γνωριμία και επαφή με τον εξοπλισμό  του windsurf και του kitesurf σε στεριά και θάλασσα, επίβλεψη από έμπειρο άτομο λαμβάνοντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Ο ταξιδιωτικός σας οδηγός

Σχεδίασε το προσωπικό σου ταξίδι και πρόσθεσε
το στον προσωπικό ταξιδιωτικό
σου οδηγό