Ετήσιες Εκδηλώσεις στη Νάξο

Δεκάδες είναι τα λαϊκά έθιμα στη Νάξο, τα οποία εκφράζονται με ποικίλες εκδηλώσεις και συμβολισμούς στον κύκλο του χρόνου.

Μέσα από τις λαϊκές τελετουργίες επιβίωσαν πανάρχαιες αντιλήψεις, πανάρχαιες εθιμικές πρακτικές, αυτούσιες ή προσαρμοσμένες στις θρησκευτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της κάθε εποχής.

Σε αυτόν τον πλούτο εθίμων και γιορτών έρχονται να προστεθούν δεκάδες αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ή χωριά και άλλοι φορείς του νησιού.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον πολιτιστικό μωσαϊκό, που εντυπωσιάζει Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

10ο ΝΑΞΑΘΛΟΝ 2017 στη Μικρή Βίγλα Νάξου

05 Αυγ 2017Ο αγώνας, με την ονομασία «10ο Νάξαθλον 2017», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 στο νησί της Νάξου και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Μικρή Βίγλα.

Domus Festival στο Ενετικό Μουσείο

05 Οκτ 2014Κάθε χρόνο  - από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο - το Ενετικό Μουσείο στο Κάστρο, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα με ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις.

Elaia Festival στον Καλόξυλο

05 Οκτ 2014Κάθε χρόνο στις αρχές Αυγούστου, το Elaia Festival στον Καλόξυλο της Νάξου, προσφέρει στον επισκέπτη ημέρες αφιερωμένες στη τέχνη, ημέρες γεμάτες από εικόνες, ήχους, χρώματα και μουσικές.

Naxathlon

05 Οκτ 2014Το Ετήσιο Νάξαθλον, διοργανώνεται στη Νάξο κάθε Αύγουστο με τη συμμετοχή πολλών Ελλήνων και ξένων αθλητών τριάθλου.

Γιορτή Κρασιού

05 Οκτ 2014Nτόπιο κρασί, νοστιμιές μεζέδες και παραδοσιακό γλέντι με μουσικές και καλλιτέχνες της Νάξου περιμένουν τον επισκέπτη κάθε χρόνο στην Γιορτή του Κρασιού.

To ελαιοτριβείο στο Δαμαλά.

Γιορτή Παραδοσιακής Εξαγωγής λαδιού

16 Ιουλ 2013Στον όμορφο χώρο του ανακαινισμένου ελαιοτριβείου στο Δαμαλά, κάθε χρόνο η διαδικασία εξαγωγής λαδιού παίρνει τη μορφή γιορτής, όπου συμμετέχουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται. 

Ο ταξιδιωτικός σας οδηγός

Σχεδίασε το προσωπικό σου ταξίδι και πρόσθεσε
το στον προσωπικό ταξιδιωτικό
σου οδηγό