Θρησκευτικές Γιορτές & Πανηγύρια στη Νάξο

Τα πανηγύρια στη Νάξο έχουν ζωή αιώνων, και πολλά συνδέονται κατά κύριο λόγο με τον εορτασμό αγίων. Σε αρκετά χωριά λοιπόν θα συναντήσετε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες τις εκδηλώσεις αυτές που συνδυάζουν τη θρησκευτικότητα με την μουσικοχορευτική παράδοση.

Στα πανηγύρια της Νάξου ο χορός, το τραγούδι και το φαγητό ενώνονται ώστε να συνθέσουν ένα πλαίσιο όπου οι ντόπιοι αλλά και οι φιλοξενούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ξεφαντώσουν μέχρι το πρωί. Τα τελευταία χρόνια, πολλά πανηγύρια παλαιότερων εποχών αναβίωσαν και διοργανώνονται από τους κατοίκους.

Πάμε στο Πανηγύρι!

07 Αυγ 2014Τα πανηγύρια της Παναγιάς στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες.

Τα Πανηγύρια της Νάξου - Λίστα

05 Οκτ 2014Ποιά εκκλησία γιορτάζει πότε και που.

Εορτασμός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας

05 Οκτ 2014Στη Νάξο στις 24 Σεπτεμβρίου στήνεται ένα πανέμορφο γλέντι με δεδομένο ότι γιορτάζουν και οι ναυτικοί του νησιού. Από τη μία οι ψαλμωδίες των ιερέων κι από την άλλη το πανηγύρι με τα νησιώτικα ακούσματα συνθέτουν ένα μοναδικό καμβά που αξίζει οι επισκέπτες να το απολαύσουν.

Εορτασμός του Αγίου Νικόδημου

05 Οκτ 2014Στις 14 Ιουλίου, στη Χώρα της Νάξου και στο χωριό Γλινάδο εορτάζεται ο πολιούχος του νησιού Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης.

Η Εορτή της Χρυσοπολίτισσας στη Χώρα της Νάξου

05 Οκτ 2014Με λαμπρότητα και με μεγάλη προσέλευση γίνεται στη Χώρα της Νάξου στις 21 Νοεμβρίου η μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου με επίκεντρο του εορτασμού τον Ι. Ναό της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας (η οποία είναι και η πολιούχος της Χώρας της Νάξου) και εν συνεχεία τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

Κουρουνοχώρι.

Θεοφάνεια στο Κουρουνοχώρι

16 Ιουλ 2013Στο Κουρουνοχώρι, την ημέρα των Θεοφανείων, μετά το πέρας της Θείας  Λειτουργίας, ο Ιερέας μαζί με το εκκλησίασμα, πηγαίνουν στο «Τρανό πρεβόλι», για να γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στη στέρνα του περιβολιού.

Ο ταξιδιωτικός σας οδηγός

Σχεδίασε το προσωπικό σου ταξίδι και πρόσθεσε
το στον προσωπικό ταξιδιωτικό
σου οδηγό