Η Δική μου Νάξος


Ο Λευτέρης Ελευθερίου

Η Δική μου Νάξος:
 «Aπό τη Νάξο πήρα την καλλιτεχνική μου φλέβα»

17 Μαρ 2016Ο Λευτέρης Ελευθερίου, γνωστός και δημοφιλής ηθοποιός, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χώρα και στην Απείρανθο της Νάξου. Μιλήσαμε πρόσφατα μαζί του και του ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας 5 από τα αγαπημένα του πράγματα για τη Νάξο:

O Γιάννης Παπαδάκος

Η Δική μου Νάξος: “Value for Money”

Ο Γιάννης Παπαδάκος, γνωστός βιντεο-σκηνοθέτης, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χώρα, Νάξου, λέει ότι κατέχει μια αντικειμενική άποψη, όταν πρόκειται για τη Νάξο και το τι προσφέρει στον επισκέπτη.  Τον συναντήσαμε ένα πρωί στο πλοίο προς Πειραιά επιστρέφοντας στην Αθήνα μετά από το τριήμερο του Καρναβαλιού, και του ζητήσαμε να...

Με οικογενειακή καταγωγή από τη Χίο, ο κ. Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας στη Νάξο.

Η Δική μου Νάξος: “Από τη Νάξο Αγαπώ όχι Πέντε, αλλά Χίλια Πέντε Πράγματα”

Ο Βασίλης Λαμπρινουδάκης είναι ομότιμος καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επίτιμος δημότης Νάξου. Για πάνω από 50 χρόνια έχει εργαστεί σε μερικές από τις πιο σημαντικές ανασκαφές που έχουν πραγματοποιηθεί στη Νάξο: στο Ναό της Δήμητρας στο Γύρουλα, στην προϊστορική Μυκηναϊκή πόλη της Γρόττας, στο αρχαίο...

Η Νενέλα Γεωργελέ  στην παραλία Σαχάρα, Μικρή Βίγλα


Η Δική μου Νάξος: Αμμουδιά «Μόνο για Μένα»

Η Νενέλα Γεωργελέ, δημοσιογράφος στην Athens Voice και διευθύντρια του HOMEmag, επισκέπτεται τη Νάξο αρκετά χρόνια για διακοπές. Μοιράζεται μαζί μας μερικά (όχι όλα) από τα πιο αγαπημένα της σημεία στο νησί.

Marine: «Η πεζοπορία με ταξιδεύει αλλού κάθε φορά και εντυπωσιάζομαι ακόμα περισσότερο αφού ανακαλύπτω νέα πράγματα και σημεία ενδιαφέροντος".

Η Δική μου Νάξος: Από τη Νίκαια στη Νάξο

Γεννημένη στη Νίκαια της Γαλλίας, από Ναξιώτη πατέρα και μητέρα Γαλλίδα, η Marine, ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου δεν θυμάται την πρώτη της επίσκεψη στην Νάξο. Ήταν μωρό και είχε έρθει στο νησί  για την βάπτισή της. Μεγαλώνοντας στη Γαλλία, περνούσε κάθε καλοκαίρι στη Νάξο, έως το 2006 όταν αποφάσισε να γίνει μόνιμος κάτοικος. Μοιράστηκε μαζί...

O Μανώλης Σαντοριναίος

Η Δική μου Νάξος: Τα Τοπ 7 «Θαύματα»

Ο Μανώλης Σαντοριναίος, δημόσιος υπάλληλος, έχει ως χόμπι την εξερεύνηση και καταγραφεί όλων αυτών των θησαυρών που υπάρχουν διεσπαρμένα στα βουνά, στις κοιλάδες και στα χωριά του νησιού. Από το 2000, έχει περπατήσει σε πάνω από 50-60 μονοπάτια αναγνωρίζοντας, φωτογραφίζοντας και καταγράφοντας 620 εκκλησίες. Και δεν σταμάτα εκεί.

Ο ταξιδιωτικός σας οδηγός

Σχεδίασε το προσωπικό σου ταξίδι και πρόσθεσε
το στον προσωπικό ταξιδιωτικό
σου οδηγό