Συνταγές

Κορυφαία στη λίστα των πιάτων της Σχοινουσιώτικης κουζίνας είναι το πατατάτο (κατσικίσιο κρέας με πατάτες και μυρωδικά  στην κατσαρόλα), το χταπόδι γιουβέτσι και τα πιταρίδια (χειροποίητα ζυμαρικά βρασμένα σε κατσικίσιο γάλα), αλλά οι γαστρονομικές απολαύσεις δεν σταματούν εδώ.

Το Πάσχα ψήνουν στον ξυλόφουρνο αρνί γεμιστό με ρύζι και μυρωδικά, και σερβίρουν μελιτίνια (τυροπιτάκια με μυζήθρα, αυγό και ζάχαρη), ενώ στους γάμους και στις γιορτές προσφέρουν παστέλι, ξεροτήγανα (δίπλες με μέλι ) και ρακόμελο (ντόπια ρακί με μέλι), που σερβίρεται επίσης και στα μαγαζιά του νησιού.

 Συνταγές με Φάβα Σχοινούσας

Η φάβα ή «το φάβα» όπως λένε στη Σχοινούσα, είναι ένα βασικό νηστίσιμο πιάτο επειδή περιέχει πολλές βιταμίνες. Εδώ παρουσιάζουμε μερικές αγαπημένες συνταγές- κλασσικές αλλά και πιο γκουρμέ.

Για Πάσχα: Τα Μελιτίνια των Μικρών Κυκλάδων

10 Απρ 2014Συνταγή για το πασχαλινό παραδοσιακό γλυκό των Μικρών Κυκλάδων από τη Σχοινούσσα.

Ξεροτήγανα (δίπλες με μέλι)

27 Αυγ 2013Βάζουμε όλα τα υλικά για τις δίπλες σε μία λεκάνη και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε λεπτό φύλλο...

Πατατάτο (κατσικίσιο κρέας με πατάτες)

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, και το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές σε μια μεγάλη κατσαρόλα, όπου προηγουμένως έχουμε κάψει το λάδι. 

Φάβα

Η Φάβα την σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και εάν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι και/ή κάπαρη.