Η Δική μου Σχοινούσα


Mανώλης Κωβαίος: "Είναι σπουδαίο να συνειδητοποιείς τη δύναμη της φύσης και να καταλαβαίνεις πως λειτουργεί. Παρατηρώντας την, κάθε μέρα αποκτάς μια τρομερή γνώση μέσα στο χρόνο που σε κανει να νιώθεις μέρος αυτού του 'φυσικου παιχνιδιού".

Η Δική μου Σχοινόυσα: Η δυνατότητα παράγωγης και καλλιέργειας της γης


Mανώλης Κωβαίος, μόνιμος κάτοικος Σχοινούσας, παράγωγος φάβας, γεωργός και καπετάνιος τουριστικού σκάφους (τους καλοκαιρινούς μήνες): «Είναι σπουδαίο να συνειδητοποιείς τη δύναμη της φύσης και να καταλαβαίνεις πως λειτουργεί. Παρατηρώντας την, κάθε μέρα αποκτάς μια τρομερή γνώση μέσα στο χρόνο που σε κάνει να νιώθεις μέρος αυτού του...

H Δική μου Σχοινούσα: H Ενέργεια του Νησιού

Η Ρίτα Μούρτζη, μεταφράστρια με καταγωγή από Σχοινούσα, μεγάλωσε στην Αθήνα και έχει ζήσει σε διάφορες μεγάλες χώρες του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να περνάει ένα αρκετά μεγάλο μέρος στη Σχοινούσα (5-6 μήνες τουλάχιστον). Μοιράζεται πέντε από τα πιο αγαπημένα της πράγματα στη Σχοινούσα.

H Δική μου Σχοινούσα: Δε Bαριέμαι Ποτέ

Η κυρά Μαργαρίτα, 80 ετών, μόνιμος κάτοικος δεν έχει φύγει ποτέ από το νησί (μόνο για ιατρικές εξετάσεις). Έχει 4 παιδιά, 10 εγγόνια και πρόσφατα έχασε τον άνδρα της, τον οποίο υπεραγαπούσε. Ήταν και οι δυο τους υπόδειγμα ζευγαριού. Δούλευε στα χωράφια, είχε το παλιό καφενείο παντός τύπου μέχρι το ' 90 και μετά ένα μίνι παντοπωλείο.

Ελένη Μαρκουλή: "Στη Σχοινούσα, ότι καιρό και να έχει, όσο κόσμο και να έχει, πάντα θα βρεις ένα μέρος να χαρείς τη θάλασσα".

Η Δική μου Σχοινούσα: Ευκαιρία να Γνωρίσουμε Ανθρώπους απ'όλον τον Κόσμο

Η Ελένη Μαρκουλή, είναι καθηγήτρια αγγλικών και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σχοινουσιωτών. Ξεναγός σε τουριστικό σκάφος στη Σχοινούσα τους καλοκαιρινούς μήνες, εχει καταγωγή από τη Σχοινούσα. Μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα ενώ όλο το καλοκαίρι βρίσκεται στο νησί.

Μανώλης Σίμος: "Oι επισκέπτες, νομίζουν πως πάμε αργά...δεν πάμε αργά...πάμε νορμάλ..!"

Η Δική μου Σχοινούσα: Ζείς Αρμονικά με τη Φύση

Ο Μανώλης Σίμος, 24 χρονών, μόνιμος κάτοικος της Σχοινούσας, ασχολείται με την κτηνοτροφία ενώ το καλοκαίρι κάνει διαφορές εποχιακές δουλειές.

Η Δική Μου Σχοινούσα: Η Αίσθηση του Γίγαντα Guilliver

O Elmar Zick, ζει στη Γερμανία. Επισκέπτεται τη Σχοινούσα κάθε καλοκαίρι από το 1999, περνώντας τρεις έως πέντε μήνες το χρόνο στο νησί. Μοιράστηκε μερικά από τα αγαπημένα πράγματα για το νησί μαζί μας: