Θέατρο Σκιών

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Θέατρο Σκιών Νάξος

Δεν θα μπορούσε να λείψει από τα φετινά Χριστούγεννα ο αγαπημένος μας «Καραγκιόζης». Οι παραστάσεις θα βρίσκονται στις σελίδα του Δήμου μας www.naxos.gr και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Kυριακή 31/12 – 13:00 «Ο Καραγκιόζης και η νύχτα των Καλικατζάρων».
Hπαράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι και τη Δευτέρα 01/01 στις 21:00.

Περίληψη: «Χριστούγεννα… και ο Καραγκιόζης ψάχνει να βρει τρόπο να χορτάσει την πείνα του. Ο πιο εύκολος τρόπος, είναι ο ύπνος που ναι μεν, δεν δίνει φαί, αλλά δεν ζητάει κιόλας.
Ο Χατζηαβάτης θέλοντας να πειράξει τον Καραγκιόζη, του λέει πως τις μέρες των Χριστουγέννων, βγαίνουν οι καλικάντζαροι. Ο Καραγκιόζης δεν τον πιστεύει, αλλά ο Χατζηαβάτης επιμένει πως οι καλικάντζαροι πειράζουν, όποιον κοιμάται.
Ο Καραγκιόζης πέφτει για ύπνο και το όνειρο παίρνει…. ζωή !!!!».


Πέμπτη 24/12 – 13:00 «Χριστούγεννα στην Καραγκιοζοχώρα»
H παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι και την Παρασκευή 25/12 στις 21:00.

Περίληψη: Έρχονται τα Χριστούγεννα και όλος ο κόσμος ετοιμάζεται να γιορτάσει πλουσιοπάροχα τη γέννηση του Χριστού. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για τον φίλο μας τον Καραγκιόζη, αφού είναι πολύ φτωχός και δε μπορεί να αγοράσει στην οικογένεια του ότι χρειάζονται για εκείνες τις μέρες !! Ο Χατζηαβάτης, ο φίλος του, τον λυπάται και απευθύνεται στον Πασά για βοήθεια, ως την αρχή του τόπου. Ο τελευταίος, κατανοώντας την κατάσταση θέλει να του προσφέρει χρήματα, όχι όμως αυτοπροσώπως! Σκέφτεται λοιπόν διάφορους τρόπους που θα μπορούσαν να φτάσουν τα λεφτά στα χέρια του.. Και τι καλύτερο από ένα χριστουγεννιάτικο δώρο, από έναν αόρατο για τον Καραγκιόζη, Άγιο Βασίλη. Άραγε θα αλλάξει η τύχη του Καραγκιόζη μετά από τη μεγάλη καρδία του Πασά???? Φήμες λένε πως για να καταφέρει επιτέλους ο Καραγκιόζης να ανοίξει το δώρο του, περνά πολλές αστείες περιπέτειες….