Πώς θα Φτάσετε στις Μικρές Κυκλάδες

Πώς θα Φτάσετε στις Μικρές Κυκλάδες

Έχετε αποφασίσει να εξερευνήσετε κάποια ή όλα τα πανέμορφα νησάκια που αποτελούν το σύμπλεγμα των Μικρών Κυκλάδων: Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δονούσα, τα τέσσερα πετράδια του Αιγαίου- που ανήκουν στον Δήμο Νάξου. Εδώ είναι ένας σύντομος οδηγός, για να σας βοηθήσει να προγραμματίσετε το ταξίδι σας.

Τα τέσσερα νησάκια που περιβάλλουν τη Νάξο, είναι προσβάσιμα μόνο από τη θάλασσα (διαθέτουν και ελικοδρόμιο).

Μερικά είναι πιο κοντά στη Νάξο, ενώ άλλα είναι πιο απομακρυσμένα, ωστόσο όλα προσφέρουν κάτι διαφορετικό.

Έχουν, όμως, ένα σημαντικό κοινό στοιχείο: υπέροχες παραλίες και χαλαρή και ξέγνοιαστη εμπειρία διακοπών. Εάν επισκεφθείτε τη Νάξο, βρείτε οπωσδήποτε μια ευκαιρία να επισκεφθείτε και αυτά τα μικρά νησάκια.

Oι παρακάτω πληροφορίες μπορεί να αλλάξουν. Παρακαλούμε να επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα η με τις εταιρείες αεροπορικών ή ακτοπλοϊκών γραμμών για συγκεκριμένες πληροφορίες και δρομολόγια.

Από τη Νάξο προς την Ηρακλειά
Το νησί των Μικρών Κυκλάδων που βρίσκεται πιο κοντά στη Νάξο είναι η Ηρακλειά, το μεγαλύτερο νησί των Μικρών Κυκλάδων. Μπορείτε να φθάσετε στην Ηρακλειά με τo πλοίo (ferry) της τοπικής ενδοκυκλαδικής γραμμής, Express Skopelitis, που συνδέει καθημερινά (εκτός Κυριακής) τη Νάξο με τις Μικρές Κυκλάδες. Το ταξίδι διαρκεί 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Επιπλέον, το πλοίο της Blue Star Ferries (www.bluestarferries.gr) που έρχεται από τον Πειραιά φθάνει στην Ηρακλειά (μέσω Νάξου) 3x την εβδομάδα. Το ταξίδι από τη Νάξο διαρκεί περίπου 50 λεπτά.

Από τη Νάξο προς τη Σχοινούσα
Ο επόμενος σταθμός της τοπικής ενδοκυκλαδικής γραμμής, Express Skopelitis, (μετά την Ηρακλειά) που ξεκινά από τη Νάξο είναι η Σχοινούσα. Το ταξίδι (από τη Νάξο) διαρκεί περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά, ενώ το ταξίδι από την Ηρακλειά στη Σχοινούσα είναι μόλις 10 λεπτά. Το πλοίο της Blue Star Ferries (www.bluestarferries.gr) από τον Πειραιά επίσης σταματά στη Σχοινούσα 3x την εβδομάδα, μετά την Ηρακλειά, με μια διάρκεια ταξιδιού από την Νάξο μιας ώρας και 20 λεπτών. Το ταξίδι από την Ηρακλεία στη Σχοινούσα με την Blue Star Ferries διαρκεί 5 μόλις λεπτά.

Από τη Νάξο προς τα Κουφονήσια
Μετά τη Σχοινούσα το ferry Express Skopelitis σταματά στα Κουφονήσια. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες και 35 λεπτά (από τη Νάξο), και Σχοινούσα-Κουφονήσι 35 λεπτά. Το πλοίο της Blue Star Ferries (www.bluestarferries.gr) από τον Πειραιά επίσης σταματά στη Σχοινούσα τρείς φορές την εβδομάδα, με διάρκεια ταξιδιού (από τη Νάξο) 2 ώρες, και από τη Σχοινούσα-Κουφονήσι 30 λεπτά.

*Επίσης το καλοκαίρι, αιχμή της τουριστικής κίνησης, υπάρχει ένα ταχύπλοο καταμαράν της Hellenic Seaways (www.hellenicseaways.gr) (7x την εβδομάδα) που ξεκινάει από τον Πειραιά και φτάνει στα Κουφονήσια (μέσω Νάξου) σε 50 λεπτά καθως και καταμαράν της Sea Jets (www.seajets.gr) – Νάξος-Κουφονήσι σε 40 λεπτά.

Από τη Νάξο προς τη Δονούσα
Η Δονούσα, το πιο απομακρυσμένο νησί από τη Νάξο, είναι προσβάσιμο μέσω του τοπικού ενδοκυκλαδικού δρομολογίου του Express Skopelitis 3χ την εβδομάδα, που διαρκεί 4 ώρες (από τη Νάξο). Επίσης, το πλοίο της Blue Star Ferries (www.bluestarferries.gr) με αφετηρία τον Πειραιά σταματά στη Δονούσα 3χ την εβδομάδα (τους χειμερινούς μήνες) και 4χ την εβδομάδα το καλοκαιρι, με διάρκεια ταξιδιού 1 ώρα και 10 λεπτά (από την Νάξο).

Έχετε κατά νου ότι ιδιωτικές ταξιδιωτικές εταιρείες με έδρα τη Νάξο προσφέρουν επιπλέον πρόσβαση στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων, πραγματοποιώντας ημερήσιες εκδρομές και διαδρομές στα τέσσερα νησιά, όπως και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Πρόσβαση στις Μικρές Κυκλάδες
* Σημείωση – Oι παρακάτω πληροφορίες μπορεί να αλλάξουν. Παρακαλούμε να επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα η με τις εταιρείες αεροπορικών ή ακτοπλοϊκών γραμμών για συγκεκριμένες πληροφορίες και δρομολόγια.

Από τη Νάξο στην Ηρακλειά
Όλο το χρόνο
• Καθημερινή σύνδεση με το τοπικό πλοίο – Express Skopelitis (περίπου 1 ώρα)
– εκτός Κυριακής
• Γραμμή ferry 3χ την εβδομάδα – Blue Star Ferries (www.bluestarferries.gr) (περίπου 50 λεπτά)

Από τη Νάξο στη Σχοινούσα
Όλο το χρόνο
• Καθημερινή σύνδεση με το τοπικό πλοίο- Express Skopelitis (περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά) – εκτός Κυριακής
• Γραμμή ferry 3χ την εβδομάδα – Blue Star Ferries (www.bluestarferries.gr) (περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά)

Από τη Νάξο στα Κουφονήσια
Όλο το χρόνο
• Καθημερινή σύνδεση με το τοπικό πλοίο – Express Skopelitis (περίπου 2 ώρες) – εκτος Κυριακής
• Γραμμή ferry – Blue Star Ferries (www.bluestarferries.gr) 3x φορές την εβδομάδα (περίπου 2 ώρες)- και το καλοκαιρι 4x την εβδομαδα
• Στην περίοδο τουριστικής αιχμής: υπάρχει καταμαράν της Hellenic Seaways, 7 ημέρες την εβδομάδα (περίπου 50 λεπτά) και της Sea Jets 3x φορές την εβδομάδα (περίπου 40 λεπτά).

Από τη Νάξο στη Δονούσα
Όλο το χρόνο
• Σύνδεση με το τοπικό πλοίο – Express Skopelitis 3χ την εβδομάδα (περίπου 4 ώρες)
• Γραμμή ferry – Blue Star Ferries (www.bluestarferries.gr) 3χ την εβδομάδα και 4χ την εβδομάδα το καλοκαιρι, (περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά).

Από την Ηρακλειά πρός τη Σχοινούσα
Express Skopelitis 6χ την εβδομάδα – 10 λεπτά
Blue Star Ferries – 3x την εβδομάδα – 5 λεπτά

Από την Σχοινούσα πρός τα Κουφονήσια
Express Skopelitis 6χ την εβδομάδα – 35 λεπτά
Blue Star Ferries – 3x την εβδομάδα – 30 λεπτά

Από τα Κουφονήσια πρός τη Δονούσα
Express Skopelitis 3χ την εβδομάδα – 1 ώρα και 10 λεπτά

Related posts