Ιστιοπλοΐα

Η Νάξος με την απέραντη ακτογραμμή και τις μοναδικές παραλίες είναι ο παράδεισος των ιστιοπλόων. Μπορείτε να κάνετε τον γύρο του νησιού και να αγκυροβολήσετε σε απάνεμους όρμους ή στις μαρίνες και τα αγκυροβόλια του νησιού.

Ο περίπλους της νότιας πλευράς του νησιού, μια διαδρομή σχεδόν 40 ναυτικών μιλίων με επιστροφή, είναι απολύτως προτεινόμενη για το καλοκαίρι, αφού δεν την επηρεάζουν τα μελτέμια.

Στο λιμάνι της Χώρας μπορείτε να αγκυροβολήσετε στο μυχό του προλιμένα με σχετική ασφάλεια και στην εξωτερική πλευρά του κύριου μόλου του λιμανιού, προσέχοντας βέβαια να μην εμποδίζετε τα επιβατηγά πλοία που δένουν στο λιμάνι.

Στο εσωτερικό του λιμανιού υπάρχουν λίγες θέσεις, γι’αυτό θα πρέπει να βρεθείτε στο λιμάνι νωρίς το πρωί. Στο λιμάνι θα έχετε επαρκέστατη υποστήριξη σε ό, τι χρειαστείτε (νερό, καύσιμα, μηχανολογική και ηλεκτρολογική υποστήριξη, τρόφιμα κ.ά.)

Μπορείτε επίσης να αγκυροβολήσετε στα εξής σημεία:

  • Στον όρμο Κούρουπα, έναν ανοιχτό κόλπο κάτω από το ομώνυμο ακρωτήρι. Στην ακτή θα διακρίνετε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες. Μπορείτε να αγκυροβολήσετε σε βάθος 4-6μ, όπου υπάρχει μια μικρή προβλήτα. Ο βυθός είναι αμμώδης και προσφέρει καλό κράτημα.
  • Στα ανατολικά του νησιού υπάρχει ο όρμος Πάνορμος.
  • Στα βορειοανατολικά υπάρχει ο Απόλλωνας, ένα ψαροχώρι με ένα μικρό λιμάνι, το οποίο παρέχει μέτρια προστασία από το μελτέμι, γιατί διαθέτει κυματοθραύστη.
  • Μπορείτε να αγκυροβολήσετε στον όρμο Αγίας Άννας, νότια του Αγίου Προκοπίου. Έχει μια όμορφη παραλία με άμμο και μία μικρή προβλήτα.
  • Στον όρμο Αγίου Προκοπίου, περίπου 3 μίλια νότια του λιμανιού, θα βρείτε μία όμορφη αμμώδη παραλία για να αγκυροβολήσετε αρόδο. Η προστασία από το μελτέμι είναι καλή, παρά τα δυνατά ρεύματα.
  • Τέλος μπορείτε να αγκυροβολήσετε στην Παραλία της Μικρής Βίγλας στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Πρόκειται για μια αμμώδη παραλία με καταπράσινα νερά, όπου η θέα είναι εκπληκτική και το κολύμπι πραγματική απόλαυση.`

Σημείωση: Για πληροφορίες σχετικά με θαλάσσιες εκδρομές και ημερήσιες ιστιοπλοϊκές κρουαζιέρες επισκεφθείτε τη σελίδα Οργανωμένες Εκδρομές.

Related posts