Φεστιβάλ Νάξου 2021-21 όπως Φεστιβάλ Νάξου

Φεστιβάλ Νάξου 2021-21 όπως Φεστιβάλ Νάξου

Το Φεστιβάλ Νάξου περνώντας εφέτος στην τρίτη του δεκαετία (21 χρόνων) επιστρατεύει όλα τα γνώριμα στοιχεία του, τις πρωτότυπες αναθέσεις, την καλλιτεχνική αρτιότητα, την οργανωτική εμπειρία και την ανοιχτή συμβιωτική σχέση με την τοπική κοινωνία. Δημιουργεί ένα πολύπλευρο και πολυπληθές πολιτιστικό πρόγραμμα, ικανό να προσφέρει ψυχαγωγία και παιδεία στο κοινό όλων των ηλικιών, μαζί με αναζωογόνηση στην τοπική οικονομία και την καλλιτεχνική κοινότητα.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το Σάββατο 26/6/2021 με την έκθεση “Animated Connotations” του εικαστικού Νίκου Μόσχου, ο οποίος αναπτύσσει το ζωγραφικό του έργο, καθώς και νέα γλυπτά που έχει φιλοτεχνήσει, στους εσωτερικούς χώρους του Πύργου Μπαζαίου. Η διάρκεια της έκθεσης είναι μέχρι τις 26/9/2021. Καθημερινά, 10:00-17:00.

Στο ναό το Διονύσου – αρχαιολογικό χώρο στα Ύρια:

Σάββατο 24 Ιουλίου | 20:00 |«Η Κρατική Σχολή Χορού στη Νάξο»

Ο χορογράφος και διευθυντής της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, Δάφνις Κόκκινος οδηγεί τους δευτεροετείς σπουδαστές της Σχολής σε μια παράσταση σύγχρονου χορού. Συνδιοργάνωση: Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων – Φεστιβάλ Νάξου.

Είσοδος ελεύθερη.

Στον Πύργο Μπαζαίου:

Τρίτη 27 Ιουλίου |21:30| «Το τραγούδι της Κυρα-Δομνίτσας»

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την υποστήριξη του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζει σε πρώτη παρουσίαση, στον αύλειο χώρο του Πύργου Μπαζαίου τη μουσική παράσταση, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Μάρθα Μαυροειδή: μουσική σύνθεση–τραγούδι. Μάρω Βασιλειάδου: Κείμενο. Μαρία Μαγκανάρη: Σκηνοθεσία. Σύρμω Κεκέ: : Ερμηνεία. Συμμετέχει το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs και οι μουσικοί:

Χάρης Λαμπράκης (νέυ), Νίκος Παραουλάκης (νέυ), Στρατής Ψαραδέλλης (λύρα), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Γιώργος Ταμιωλάκης (τσέλο), Γιώργος Βεντουρής (κοντραμπάσο). Είσοδος 20€.

Παρασκευή 13 Αυγούστου |21:30| «Ρεμπώτικα»

Ο Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης  παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση βασισμένη στη νέα δισκογραφική δουλειά τους. Πρόκειται για τη δημιουργική συνύπαρξη του ρεμπέτικου κόσμου του Ρεμπώ με τον ποιητικό κόσμο του ρεμπέτικου. Η συμμετοχή της Λένας Κιτσοπούλου στο άλμπουμ αλλά και στην παράσταση, μας προδιαθέτει για ένα ταξίδι στο κόσμο του ρεμπέτικου τραγουδιού όπως η ίδια γνωρίζει κάθε φορά που ερμηνεύει. Μαζί τους οι μουσικοί: Στράτος Γκριντζάλης, μπουζούκι, μαντολίνο & Αλέξης Στενάκης, κλαρινέτο, πιάνο. Είσοδος 15€.

Σάββατο 28 Αυγούστου |21:30| «Ιστορίες του λιμανιού»

Τέσσερις μουσικοί δημιουργοί, δεξιοτέχνες, με διαφορετικές καταβολές και ιδιαίτερη αγάπη στην παγκόσμια μουσική παράδοση, μας ταξιδεύουν με δικές τους συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς στα λιμάνια του κόσμου. Μια σύγχρονη ματιά στις ρίζες του ρεμπέτικου και στην συγγένειά του με άλλα χαρακτηριστικά είδη μουσικής, όπως τα μπλουζ ή τα φάδος.

Μανώλης Πάππος, μπουζούκι. Βασίλης Ρακόπουλος, κιθάρα. Χάρης Λαμπράκης, νέυ. Θάνος Χατζηαναγνώστου κρουστά. Μαζί τους η Νανά Μπινοπούλου. Είσοδος 15€.      

 Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τηρώντας τα μέτρα και τις συστάσεις που εξακολουθούν να ισχύουν για την αποφυγή της εξάπλωσης της Covid-19, και την υποχρεωτική χρήση μάσκας προσώπου, ελπίζοντας σε ένα ασφαλές και ανέφελο καλοκαίρι για όλους.

Διοργάνωση: ΑΙΩΝ Πολιτιστικός Οργανισμός

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στέλιος Κρασανάκης

Διεύθυνση Παραγωγής: Μάριος Βαζαίος

E. naxosculture@gmail.com

Χώροι:

  • Πύργος Μπαζαίου, μνημείο 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα της Νάξου:

            12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου-Αγιασσού | Τ. 22850 31402

  • Αρχαιολογικός χώρος στα Ύρια: Λιβάδι Νάξου | Τ. 22850 42325

Υπό την Αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Τη σύμπραξη του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Related posts