#2- Παναγία – Προφήτη Ιλία – Πάπας

#2- Παναγία – Προφήτη Ιλία – Πάπας

Διαδρομή 2 χλμ., σε σηματοδοτημένο μονοπάτι, η οποία περνά από το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία και καταλήγει στο ψηλότερο σημείο του νησιού, στα 420 μέτρα, απ’ όπου η θέα είναι εντυπωσιακή: αγκαλιάζει όλα τα γύρω νησιά (Ίος, Πάρος, Αντίπαρος, Νάξος, Δονούσα, Ικαρία, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Αμοργός, Ανάφη, Σαντορίνη) καθώς και όλα σχεδόν τα δαντελένια ακρογιάλια της Ηρακλειάς και χάνεται στο γαλάζιο του Αιγαίου. Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας με τμήματα μεγαλύτερης δυσκολίας. Στο δρόμο θα δείτε παραδο-
σιακές ξερολιθιές και αναβαθμίδες, παλιά αλώνια, το όμορφο ξωκλήσι του προφήτη Ηλία, καθώς και διάφορα άγρια πουλιά. Η επιστροφή γίνεται από το ίδιο μονοπάτι.

  Μη κυκλική διαδρομή   1 ώρα

 

Μήκος Διαδρομής 2070μ
Υψομετρικά στοιχεία Υψόμετρο αναχώρησης 165μ, υψόμετρο άφιξης 420μ
Βαθμός δυσκολίας Μέτριας δυσκολίας με τμήματα μεγαλύτερης δυσκολίας
Αφετηρία της διαδρομής Οικισμός Παναγία
Τρόπος μετάβασης στην αφετηρία Ο οικισμός Παναγία συνδέεται με το ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο του νησιού, που τους καλοκαιρινούς μήνες εξυπηρετείται και από την τοπική συγκοινωνία.
Τέρμα της διαδρομής Το υψηλότερο σημείο του νησιού
Τρόπος αναχώρησης από το τέρμα Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι
Κατάλληλη εποχή Προτείνεται άνοιξη και φθινόπωρο
Κύρια Αξιοθέατα της Διαδρομής Παραδοσιακές ξερολιθιές και αναβαθμίδες, παλιά αλώνια, ξωκλήσι του προφήτη Ηλία, παρουσία  αρπακτικών πουλιών, πανοραμική θέα προς όλα τα γύρω νησιά.

Related posts