Άγιος Γεώργιος

Άγιος Γεώργιος

Το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου στην Ηρακλειά. Photo credit: Γιάννης Γαβαλάς

Ο Άγιος Γεώργιος στην Ηρακλειά είναι ένας παραδοσιακός οικισμός, παραθαλάσσιος, αμφιθεατρικά κτισμένος γύρω από το λιμάνι του νησιού. Όταν ήλθε ο ηλεκτρισμός στον οικισμό τα λίγα σπιτάκια έγιναν περισσότερα και σιγά-σιγά κτίστηκαν τα πρώτα τουριστικά καταλύματα και εστιατόρια.

Δεν υπήρχε οδικό δίκτυο για μεταφορά υλικών και αγαθών από τα άλλα χωριά και η μεταφορά τους γινόταν κυρίως με μουλάρια και γαϊδούρια, καθώς και με βάρκες.

Μέχρι σήμερα η πλειονότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και εξοχικών κατοικιών βρίσκονται στον Άγιο Γεώργιο, καθώς έχει εύκολη πρόσβαση με τα πόδια σε δύο πολύ όμορφες παραλίες, στην παραλία του Αγίου Γεωργίου και στο Λιβάδι.

Ο Άγιος Γεώργιος είναι κατάλληλος για οικογενειακές διακοπές, είναι ιδιαίτερα ασφαλής και φιλικός στα παιδιά τα οποία συγκεντρώνονται στην παραλία και στην πλατεία όλα μαζί και γίνονται μια μεγάλη παρέα. Το λιμάνι αποτελεί τόπο συγκέντρωσης και διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους που ψαρεύουν στο μόλο, κάνουν βουτιές ή περίπατο.

Στον Άγιο Γεώργιο λειτουργούν εστιατόρια, ενοικιαζόμενα δωμάτια, παντοπωλεία, μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) καθώς και ιατρείο με έναν γιατρό. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει και λιμενοφύλακας ο οποίος συστεγάζεται στο Κοινοτικό Κατάστημα όπου λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη με αρκετά πλούσια συλλογή βιβλίων.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που κτίστηκε το 1834. Είναι ένας μικρός ναός με παλαιό ξύλινο τέμπλο και παραδοσιακό πέτρινο πάτωμα. Κάθε χρόνο την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου γίνεται πανηγύρι στην αυλή της εκκλησίας με φαγητό για όλο το εκκλησίασμα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε και την ιδιωτική εκκλησία των Ταξιαρχών με το εξαιρετικό τέμπλο.

Οδηγίες Πρόσβασης Πρόσβαση ακτοπλοϊκά από Πειραιά, Σύρο, Νάξο. Υπάρχει οδικό δίκτυο 7χλμ.
Δυνατότητα Πάρκινγκ  Άνεση στο παρκάρισμα.
Δημόσια Μέσα Μεταφοράς Δωρεάν συγκοινωνία με πουλμανάκι κατά τη θερινή περίοδο

Related posts