Γαλήνη – Αραντός

Γαλήνη – Αραντός

Συστατικά

  • ½ κιλό αλεύρι
  • Nερό
  • ½ κιλό γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες Παρασκευής

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ταψί, το ραντίζουμε με νερό και το τρίβουμε με τα χέρια μας για να θρυμματιστεί.
Στη συνέχεια αφήνουμε το ταψί με το περιεχόμενο του 2-3 ώρες στον ήλιο και ενδιάμεσα το ξανατρίβουμε ώστε τα θρύμματα να γίνουν πιο ψιλά.
Βράζουμε 2 κιλά νερό σε μια κατσαρόλα, και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα το μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το αλάτι και αφού βράσει καλά και αρχίσει να γίνεται κρεμώδες ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει, μέχρι να γίνει χυλός. Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο.

Related posts