Απείρανθος – Γλυκό του κουταλιού Κυδώνι

Απείρανθος – Γλυκό του κουταλιού Κυδώνι

Συστατικά

  • 1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • αρμπαρόριζα
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 200 γραμ. αμύγδαλα καθαρισμένα και ασπρισμένα (προαιρετικά)

Οδηγίες Παρασκευής

Διαλέγουμε όχι πολύ γινωμένα κυδώνια, τα πλένουμε καλά και αφαιρούμε τη φλούδα τους (όχι πολύ βαθιά). Τα ανοίγουμε στα τέσσερα, τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και κόβουμε μπαστουνάκια. Σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας έχουμε ένα δοχείο με νερό και λίγο χυμό λεμονιού και ρίχνουμε τα μπαστουνάκια να μη μαυρίσουν.

Στραγγίζουμε το κυδώνι να φύγουν τα νερά και τοποθετούμε σε κατσαρόλα.

Καλύπτουμε με ζάχαρη και ρίχνουμε το νερό.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για να μην σκουρύνει το κυδώνι.

Μόλις μαλακώσει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε 24 ώρες.

Την επομένη βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και την αρμπαρόριζα.

Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αμύγδαλα αφού έχουμε αφαιρέσει την αρμπαρόριζα.

Related posts