Επιβιβαστείτε στην Αιολία της Σχοινούσας!

Επιβιβαστείτε στην Αιολία της Σχοινούσας!

Η Σχοινούσα είναι ένα μικρό νησάκι, όμως προσφέρει πολλές επιλογές θαλάσσιων εκδρομών, με εντυπωσιακά σημεία για κολύμπι και πολλά αξιοθέατα. Θα τα εξερευνήσετε όλα με την Αιολία, το μηχανοκίνητο θαλάσσιο ταξί, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από τον θεό Αίολο, τον κυρίαρχο των ανέμων.

Η Αιολία παίρνει μέχρι 50 επιβάτες και κατά την τουριστική περίοδο (τέλος Ιουνίου έως αρχές Σεπτεμβρίου), κάθε μέρα της εβδομάδας προσφέρει μια διαφορετική θαλάσσια εκδρομή.

Στις προτάσεις περιλαμβάνονται:
• Ο γύρος της Σχοινούσας με στάσεις για κολύμπι σε μέρη που δύσκολα μπορεί κάποιος να πάει με τα πόδια, όπως το Σιφνέικο, ο Γερολιμιώνας και το νησάκι Φειδού. Το σκάφος αναχωρεί από το λιμανάκι Μερσίνι στις 11.00 το πρωί και επιστρέφει περίπου στις 2.00-2.30 το μεσημέρι.

• Εκδρομή στην Ηρακλειά με στάσεις για κολύμπι στον Μέριχα με τα ;πανέμορφα επιβλητικά βράχια στην Αλιμιά, όπου βρίσκεται βυθισμένο ένα πολεμικό αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ένα ιδανικό μέρος και για καταδύσεις.

• Εκδρομή στα Κουφονήσια. Η Αιολια αναχωρεί από το Μερσίνι στις 11.00.Το ταξιδι διαρκει περιπου 40 λεπτα. Φτάνοντας στο Άνω Κουφονήσι αφήνει τους επισκέπτες στο λιμάνι για μια ελεύθερη μέρα εξερεύνησης του νησιού και των παραλιών του. Στις 5.00 το απόγευμα αναχωρει απο Κουφονησι για Σχοινούσα.

Όλες οι παραπάνω εκδρομές περιλαμβάνουν καφέ και αναψυκτικό στην τιμή του εισιτηρίου.

• Kέρος και Κάτω Κουφονήσι.Μια ημερήσια εκδρομή που ξεκινά στις 11.00 το πρωί με προορισμό την Κέρο, ένα από τα πιο ιδιαίτερα νησιά των Κυκλάδων, με μεγάλη ιστορική σημασία. Εκεί βρέθηκαν τα πιο σημαντικά Κυκλαδικά ειδώλια, ενώ ακόμα και σήμερα οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν να ανακαλύπτουν σημαντικά αντικείμενα της Κυκλαδικής Περιόδου. Για το λόγο αυτό, δεν επιτρέπεται η επίσκεψη στο νησί. Ωστόσο, η Αιολία θα σας μεταφέρει σε μια παραλία, τη Γλυφάδα, όπου μπορείτε να απολαύσετε τα υπέροχα νερά και την «κυκλαδίτικη» ενέργεια αυτού του μοναδικού νησιού.

Κατά την παραμονή στην Κερο, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα νόστιμο σνακ με παραδοσιακά προϊόντα Σχοινουσας (φάβα, ξυνομυζήθρα, ντοματακια, ξυλαγγουρα, παξιμάδι,ελιές κ.α).

Στη συνέχεια η Αιολια θα σας μεταφέρει στο Κάτω Κουφονήσι,όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ στην τοπική ταβέρνα του μικρού λιμανιού ή να κολυμπήσετε στην γειτονική πανέμορφη παραλία που λέγεται Λάκκοι.

• Η Αιολία είναι επίσης διαθέσιμη για ιδιωτικές εκδρομές, ενώ λειτουργεί και ως θαλάσσιο ταξί προς τα λιμάνια των γειτονικών νησιών.

Πληροφορίες- Μανώλης Κωβαίος +30 697 96 18 233 και www.aeolia.gr

Related posts