Παραλία Άγιος Προκόπιος Νάξος

Παραλία Άγιος Προκόπιος Νάξος

Η παραλία που έχει αποσπάσει τις περισσότερες ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις είναι ο Άγιος Προκόπιος της Νάξου, που απέχει μόλις 4 χλμ. από το λιμάνι του νησιού.

Τεράστια, με χοντρόκοκκη άμμο που καταλήγει σε μια σειρά από αμμόλοφους και κρυστάλλινα νερά με χρώμα που εναλλάσσεται από κυανό σε βαθύ γαλάζιο και γαλαζοπράσινο, δίκαια θεωρείται η τρίτη καλύτερη παραλία της Ελλάδος και μία από τις δέκα ομορφότερες της Ευρώπης.

Η παραλία Άγιος Προκόπιος της Νάξου,είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες στο μεγαλύτερο τμήμα της, αλλά διαθέτει και ένα πιο χαλαρό κομμάτι, λιγότερο πολυσύχναστο, στην άκρη της δυτικής πλευράς της, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι.

Τα περισσότερα τουριστικά μαγαζιά, όπως μάρκετ, ταβέρνες, καφέ, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μηχανών κλπ., βρίσκονται στην ανατολική πλευρά της παραλίας Άγιος Προκόπιος, ενώ ολόκληρη η γύρω περιοχή διαθέτει πληθώρα ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα για πολλά θαλάσσια σπορ όπως windsurf, beach volley, cubes, θαλάσσια ποδήλατα κλπ., ενώ για όσους γοητεύονται από τη φύση σημείο αναφοράς στην περιοχή είναι η αλυκή ή «κόκκινη λίμνη», που συχνά φιλοξενεί ερωδιούς.

 Δυτικά Παράλια, Χώρα

Υλικό στην ακτή Χοντρόκοκκη άμμος
Υλικό στη θάλασσα Άμμος 
Ελκυστική για Για όλους
Οδηγίες Πρόσβασης Ο Άγιος Προκόπιος απέχει 4 χλμ. από το λιμάνι της Νάξου και 5χλμ από τη Χώρα με την οποία συνδέονται με τακτική δημόσια συγκοινωνία.
Δυνατότητα Πάρκινγκ Υπάρχει δυνατότητα για πάρκινγκ σε πολλά σημεία της παραλίας.
Δημόσια Μέσα Μεταφοράς Υπάρχουν λεωφορεία κάθε μισή ώρα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες Υπάρχει προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Related posts