Παραλία Αγία Άννα Ναξος

Παραλία Αγία Άννα Ναξος

Η θρυλική παραλία της Αγίας Άννας στη Νάξο, φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου, είναι μια από τις διασημότερες παραλίες της Νάξου.

Τις δεκαετίες του ΄70 και του ‘80, τουλάχιστον για τους νεαρούς Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες, η εμπειρία του κάμπινγκ και των διακοπών σε μια παρθένα παραλία ήταν συνώνυμη με την παραλία της Αγίας Άννας, ενώ ήταν μάλλον απίθανο να επισκεφθεί κανείς τη Νάξο χωρίς να περάσει από εκεί. Σήμερα, η Αγία Άννα, το ίδιο όμορφη, είναι πλέον οργανωμένη και προσφέρει και άλλου είδους συγκινήσεις.

Η ατέλειωτη χρυσή αμμουδιά της φιλοξενεί δάσος με κέδρους που χαρίζουν φυσική σκιά στους επισκέπτες της και διακόπτεται από το γραφικό λιμανάκι των ψαράδικων της περιοχής.

Σε μεγάλο μέρος της υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες μπροστά από beach bars και ταβέρνες, αλλά στο κομμάτι που βρίσκεται το ομώνυμο εκκλησάκι σχηματίζονται μικροί απάνεμοι κόλποι που προσφέρονται για περισσότερη ηρεμία και χαλάρωση. Στο εκκλησάκι οδηγεί μια ξύλινη ράμπα κατάλληλη για ποδήλατα αλλά και καρότσια παιδιών ενώ η θέα από την αυλή του είναι απολαυστική.

Επίσης η παραλία της Αγίας Άννας στη Ναξο, προσφέρει πολλές επιλογές για θαλάσσια σπορ αλλά και για διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία κοντά στη θάλασσα.

 Δυτικά Παράλια, Χώρα

Υλικό στην ακτή Άμμος 
Υλικό στη θάλασσα Άμμος 
Ελκυστική για Για όλους
Οδηγίες Πρόσβασης Η Αγία Άννα απέχει 5 χλμ από το λιμάνι της Νάξου και 6 χλμ από τη Χώρα με την οποία συνδέεται με τακτική δημόσια συγκοινωνία.
Δυνατότητα Πάρκινγκ Υπάρχει δυνατότητα για πάρκινγκ σε πολλά σημεία της παραλίας.
Δημόσια Μέσα Μεταφοράς Υπάρχουν λεωφορεία κάθε μισή ώρα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες Υπάρχει προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Related posts