Αποκριες στη Ναξο 2019

Αποκριες στη Ναξο 2019

Σάββατο 2 Μαρτίου

ΚΟΡΔΕΛΑΤΟΙ

Σαγκρί | 17:00

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σαγκρίου Π.Ν.Ο.Ε.Σ.  διοργανώνει το έθιμο των Κορδελάτων στην Πλάτσα του Σαγκρίου

ΕΛΑΙΟΦΟΡΙΕΣ

Δαμαριώνας | 19:00

Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Δάμαρις» διοργανώνει αποκριάτικο ξεφάντωμα στον Δαμαριώνα, με τίτλο “Ελαιοφορίες”. Ντυμένοι στα χρώματα της ελιάς, μασκαράδες θα περιφερθούν στις γειτονιές του Δαμαριώνα, με τσαμπούνα και τουμπάκια. Η πομπή θα καταλήξει στην πλατεία Ποτηρού, όπου θα ακολουθήσει γλέντι!

Δευτέρα 4 Μαρτίου

ΚΟΡΔΕΛΑΔΕΣ

Κυνίδαρος, Μέλανες | 11:00 – 19:00

Κορδελάδες από τις Μέλανες θα επισκεφθούν τον Κυνίδαρο (11:00-18:00 στου Κλουβάτου) και θα συνεχίσουν το γλέντι στις Μέλανες (στις 19:00 στο κατάστημα Βασίλη Ξενάκη). Υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας»

Τρίτη 5 Μαρτίου

ΚΟΡΔΕΛΑΔΕΣ

Εγγαρές, Κορωνοχώρι, Μέλανες | 12:00 – 19:00

Κορδελάδες από τις Μέλανες θα επισκεφθούν τα χωριά Εγγαρές (12:00-16:00 στο κατάστημα Καπετανάκη), Κορωνοχώρι (16:00- 19:00 στου Μουσάτου) και θα συνεχίσουν το γλέντι στις Μέλανες (στις 19:00 στο κατάστημα Γιώργη Ξενάκη). Υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας»

Παρασκευή 8 Μαρτίου

ΑΜΦΙ ΔΙΩΝΥΣΟΝ ΜΝΗΣΟΜΑΙ: Η Αριάδνη στη Νάξο και η Αρπαγή του Διονύσου

Βίντσι | 20:30

Κάτω από τον Ναό του Απόλλωνα, ο μύθος συναντά την μακραίωνη ιστορία της Νάξου, με την αναπαράσταση της άφιξης του Θησέα και της Αριάδνης, τον γάμο της με τον Διόνυσο και την αρπαγή του θεού από τους Τυρρηνούς πειρατές. Σάτυροι και Μαινάδες πλαισιώνουν ένα σκηνικό μυσταγωγίας. 

Σάββατο 9 Μαρτίου

ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΕΣ

Παραλία | 21:30

Λευκό σεντόνι, ασπρόμαυρες μπογιές, στάχυα, αναμμένοι πυρσοί, ήχοι τυμπάνων και ιαχές συνθέτουν το σκηνικό της Λαμπαδηφορίας. Ελάτε κι εσείς στη Σχολή Ουρσουλινών και στο Λύκειο Νάξου στις 19:00 και πάρτε μέρος στην ξέφρενη πομπή. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τσαμπούνες και ντουμπάκια στην Πλατεία Μανδηλαρά.

Κυριακή 10 Μαρτίου

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Παραλία | 15:30

Η Μεγάλη Παρέλαση το μεσημέρι της Κυριακής στην παραλία της Χώρας. Ομάδες καρναβαλιστών θα παρελάσουν με νέα και εντυπωσιακά άρματα, σκορπώντας ζωντάνια και κέφι στους επισκέπτες και σε όσους παρακολουθήσουν την παρέλαση.

ΚΟΡΔΕΛΑΤΟΙ

Αγερσανί | 13:30

Γλέντι με τους Κορδελάτους στην κεντρική πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα. Διοργάνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Αρσενίου. Συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου.

ΚΟΡΔΕΛΑΤΟΙ

Βίβλος |13.00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Τριπόδων οργανώνει παραδοσιακό γλέντι με τους Κορδελάτους στην πλατεία του χωριού.

ΚΟΥΔΟΥΝΑΤΟΙ

Απείρανθος | 15:00

Ζωσμένοι με κουδούνια και κρατώντας διονυσιακούς φαλλούς, οι Κουδουνάτοι προκαλούν εκκωφαντικό θόρυβο στα σοκάκια του χωριού για να υποδεχτούν την εαρινή περίοδο και να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα. Γλέντι με τραγούδια και χορούς, που διαρκεί έως αργά το βράδυ.

Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου

ΚΟΥΛΟΥΜΑ

Φιλώτι – Πλάτανος | 10:00

Το Φιλώτι υποδέχεται για μια ακόμα χρονιά την πρώτη ημέρα της Σαρακοστής με πλούσια νηστίσιμα εδέσματα και άφθονες λαγάνες, με παραδοσιακή μουσική, τσαμπούνες και τουμπάκια αλλά και με τους Κουδουνάτους να χαρίζουν ξεχωριστούς ήχους.

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Σέικ, Salsa και Διπλοπενιές

11 & 13 Μαρτίου | Θέατρο Ιάκ. Καμπανέλλης | 20:30

O Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Νάξου «Χοροέκφραση» και η χορευτική ομάδα Street Latin Danzart παρουσιάζoυν το musical «Σέικ, Salsa και Διπλοπενιές». Εμπνευσμένο από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και τη γνωστή σε όλους μας ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες», με πολλές «αξώτικες» παρεμβάσεις, υπόσχονται ένα απολαυστικό χορευτικό ταξίδι με πολλές δόσεις γέλιου. Είσοδος Ελεύθερη. 

ΧΟΡΗΓΟΙ

Βασαλάκης Σούπερ Μάρκετ

Κουτελιέρης – Σουπερ Μάρκετ

ΕΑΣ Νάξου

Related posts