Η Νάξος αποσπά διεθνείς πρωτιές σε κορυφαία Μέσα Ενημέρωσης!

Η Νάξος αποσπά διεθνείς πρωτιές σε κορυφαία Μέσα Ενημέρωσης!

Ενόψει τη νέας τουριστικής περιόδου, Νάξος και Μικρές Κυκλάδες αποσπούν πρωτιές και διεθνείς διακρίσεις σε διεθνή ταξιδιωτικά και ενημερωτικά Μέσα, ως αποτέλεσμα δημοσιογραφικών αποστολών και συνεργασιών του Δήμου με τα Γραφεία ΕΟΤ Σκανδιναβίας και Μεγάλης Βρετανίας.
Το ορεινό τοπίο του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων, η εντυπωσιακή φύση, οι αιωνόβιες εκκλησίες, το επιβλητικό κάστρο και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής στα χωριά ήταν οι λόγοι για τους οποίους η Νάξος κατέλαβε πρόσφατα την κορυφή στη λίστα με τα καλύτερα Ελληνικά νησιά για τους Δανούς ταξιδιώτες σύμφωνα με το δημοφιλέστερο περιοδικό της Δανίας, Vagabond https://vagabond.info/artikler/europa/gr%C3%A6kenland/gr%C3%A6kenland-byder-verden-velkommen/. Στις πρώτες θέσεις της λίστας συναντά κανείς και τα Κουφονήσια που συναρπάζουν με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις εντυπωσιακές σπηλιές τους.
Στο ίδιο μήκος κύματος εξέπεμψε το αισιόδοξο μήνυμα της για τη νέα σεζόν και η διεθνής Βρετανική εφημερίδα Evening Standard που ανέδειξε τη Νάξο στην πρώτη θέση στην κατάταξη με τα 20 εντυπωσιακότερα Ελληνικά νησιά που δεν έχει πάψει να δέχεται χιλιάδες επισκέψεις και «clicks» από το Βρετανικό ταξιδιωτικό κοινό https://www.standard.co.uk/escapist/travel/best-greek-islands-to-visit-a3869661.html. Οι λευκές αμμουδιές σε συνδυασμό με τα γραφικά σοκάκια της Χώρας γοήτευσαν τη δημοσιογράφο που δήλωσε ερωτευμένη με τον προορισμό αλλά και ανυπόμονη μέχρι την επόμενη φορά που θα έρθει στη Νάξο!
Παράλληλα, τη γαστρονομική παράδοση και εξέλιξη, ανέδειξε σε ειδική λίστα και το έγκριτο National Geographic της Μεγάλης Βρετανίας. https://www.nationalgeographic.co.uk/travel/2019/10/nine-greek-islands-for-globetrotting-gastronomes. Σύμφωνα με το εντυπωσιακό άρθρο, η Νάξος δικαίως καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά την Κρήτη ανάμεσα στους εννιά καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς της Ελλάδας που προτείνονται για το καλοκαίρι του 2021. Όπως αναφέρεται στη λίστα, τα μοναδικά τυροκομικά προϊόντα, το ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας και οι αγνές πρώτες ύλες προσφέρουν στη Νάξο αυτάρκεια αλλά και γαστρονομική κουλτούρα.
«Παρά τις αντιξοότητες, λαμβάνουμε αισιόδοξα μηνύματα που δείχνουν μία τάση για σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης σε σχέση με τα περσινά δεδομένα. Για το επόμενο διάστημα μάλιστα έχουμε προσκαλέσει διεθνείς τηλεοπτικές παραγωγές προκειμένου να βιώσουν και να μεταφέρουν τη εμπειρία των ποιοτικών διακοπών σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ Βαγγέλης Κατσαράς σχετικά με την τρέχουσα εικόνα στα νησιά.

Related posts