Μαθήματα μαγειρικής στο χωριό Γαλήνη

Μαθήματα μαγειρικής στο χωριό Γαλήνη

Μαθήματα μαγειρικής σε οινομαγειρειό της Γαλήνης, Νάξου.

Απολαύστε ένα μάθημα μαγειρικής στη Νάξο και μάθετε παραδοσιακές και τοπικές συνταγές με πρώτες ύλες που θα μαζέψετε εσείς.

Το οινομαγειρείο Πλατιά στο χωριό Γαλήνη της Νάξου, μόλις 5,6 χλμ και περίπου 10 λεπτά από τη Χώρα, προσφέρει μαθήματα μαγειρικής ειδικά διαμορφωμένα ανάλογα με τις προτιμήσεις των συμμετεχόντων.

Βασισμένες στα υλικά της εποχής, οι συνταγές περιλαμβάνουν πιάτα για κρεατοφάγους, χορτοφάγους και λάτρεις εδεσμάτων και γλυκών.

“Οι επισκέπτες του νησιού μας ενθουσιάζονται να κόβουν τα λαχανικά από τον κήπο μας και να τα μαγειρεύουν κατευθείαν”, εξηγεί η κυρία Παρασκευή Κριτικού-Γκούφα, μαγείρισσα και ιδιοκτήτρια του εστιατόριου.

Σύμφωνα με την κυρία Παρασκευή, τα πιο δημοφιλή πιάτα που επιθυμούν να μαγειρέψουν οι συμμετέχοντες είναι ο μουσακάς, τα γεμιστά, τα κολοκυθάκια γεμιστά με αβγολέμονο, το αρνί στο φούρνο με πατάτες, χοιρινο με γλυκοπατάτα, και χοιρινό με προβάτσες (ιδιαίτερα χόρτα βουνού), τα γλυκά του κουταλιού και οι μαρμελάδες.

Η εμπειρία ξεκινάει στο διπλανό περιβόλι της οικογενειακής επιχείρησης, όπου οι επισκέπτες μαζί με τους ιδιοκτήτες μαζεύουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά της εποχής. Τους θερινούς μήνες βρίσκουν: πατάτες, ντομάτες, αγγούρια, κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές, βύσσινα, αχλάδια (Ιούνιος) και σύκα (Αύγουστος / Σεπτέμβριος). Την άνοιξη, αγκινάρες, βερίκοκα και ροδάκινα (Μάιος). Το φθινόπωρο μαζεύετε χόρτα όπως σέφουκλα και την κόκκινη κολοκύθα από την οποία φτιάχνεται η παραδοσιακή πίτα με φύλλο χειροποίητο. Νοέμβριο-Απρίλιο: πορτοκάλια, νεράντζια, λεμόνια, μανταρίνια και κίτρο Νάξου. Το Φεβρουάριου: Πατάτες

Στη συνέχεια ξεκινάει το μάθημα μαγειρικής, “χρησιμοποιώντας πάντα,” όπως τονίζει η κυρία Παρασκευή, “ντόπιο ελαιόλαδο” (αγνό παρθένο ελαιόλαδο που
το οποίο παράγουν το φθινόπωρο). Αφού τελειώσει, όλοι μαζί απολαμβάνουν το μεσημεριανό η βραδινό γεύμα που έχουν ετοιμάσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα μαγειρικής προσφέρονται και διαμορφώνονται κατόπιν συνεννόησης. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επικοινωνήσετε μέσω email η καλέστε το εστιατόριο στα τηλέφωνα +30 22850 62617, κιν. +30 6973 82 80 87.

Related posts