Μικρό Λαογραφικό Μουσείο Βίβλου (Τρίποδες)

Μικρό Λαογραφικό Μουσείο Βίβλου (Τρίποδες)

Tο Λαογραφικό Μουσείο Βίβλου στεγάζεται στον ανακαινισμένο χώρο του παλιού ελαιοτριβείου του χωριού.

Στο μουσείο δεσπόζουν οι μυλόπετρες που συνέθλιβαν τον καρπό της ελιάς, ο μεγάλος ξύλινος κοχλίας, καθώς και άλλα εργαλεία του παλαιού ελαιοτριβείου.

Φιλοξενούνται επίσης αντικείμενα μιας παλιάς και άγνωστης στους νεότερους εποχής, που πρόσφεραν απλόχερα οι κάτοικοι του χωριού.

Ο επισκέπτης του μουσείου έχει τη δυνατότητα να δει μια μεγάλη συλλογή από παραδοσιακά οικιακά σκεύη (πήλινα τσουκάλια & τσικαλούδια, φουφού κλπ.), διάφορα αντικείμενα και εργαλεία καθημερινής χρήσης (εργαλεία του τσαγκάρη, της υφάντρας, του τυροκόμου κλπ.), γεωργικά εργαλεία (του ζευγά, του γεωργού, του κτηνοτρόφου κλπ.), παλιές ενδυμασίες, τον αργαλειό και τα εξαρτήματά του, υφαντά, την παλιά νησιώτικη κρεβατοκάμαρα, και πολλά άλλα, τα οποία του δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και εργασίας καθώς και τις καθημερινές συνήθειες των παλαιών κατοίκων του χωριού.

 

 

Καθημερινά από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο 10:00 – 14:00 & 18:00 – 20:30
  Βίβλος (Τρίποδες) www.tripodesnaxou.gr/tripodes-naxou-laomouseio.htm
  Δωρεάν

 

Οδηγίες Πρόσβασης Από τον κεντρικό δρόμο Χώρας-Βίβλου, στρίβουμε δεξιά στον δρόμο προς πλάκα (υπάρχει σχετική πινακίδα), συνεχίζουμε ευθεία προς το Δημοτικό Σχολείο, σε 200 μ. περίπου στρίβουμε αριστερά. Το μουσείο βρίσκεται αμέσως δεξιά. Σε διάφορα σημεία του χωριού, υπάρχουν σχετικές πινακίδες που οδηγούν στο Μουσείο.
Δυνατότητα Πάρκινγκ Υπάρχει δυνατότητα πάρκινγκ στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Δημοτικό Σχολείο Τριπόδων
Πρόσβαση Υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης είτε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, είτε με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Από την αφετηρία των ΚΤΕΛ στη χώρα Νάξου, αναζητήστε τα λεωφορεία για Τρίποδες, Λιβάδια ή Πυργάκι, Καστράκι, Μικρή Βίγλα, Αλυκό (κατά τους καλοκαιρινούς μήνες).
Προσβασιμότητα για άτομα με ειδικές ανάγκες Δεν υπάρχει πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Related posts