Νάξος: Το Σπίτι του Αη Βασίλη 2019

Νάξος: Το Σπίτι του Αη Βασίλη 2019

Το Σπίτι του Αη Βασίλη 2019 (Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Νάξου) -Παγωμένα Χριστούγεννα

FROZEN ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ!
Οι πολυαγαπημένοι ήρωες της παιδικής ταινίας FROZEN έρχονται φέτος τα Χριστούγεννα στη Νάξο! Η ατρόμητη και αισιόδοξη Άννα, ο Σβεν ο τάρανδος, ο Όλαφ ο χιονάνθρωπος και η πριγκίπισσα Έλσα θα μας χαρίσουν αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες στιγμές!

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου
18:00 Με τη βοήθεια των ξωτικών του Αη Βασίλη, τα παιδιά γράφουν το γράμμα τους και του ζητούν το δώρο που επιθυμούν αυτή τη χρονιά! Η Έλσα και η Άννα με τα μαγικά τους χρώματα μας κάνουν facepainting! Μπαλονοκατασκευές και κεράσματα για όλα τα παιδιά!
19:00 «Ρούντολφ…και του χρόνου!»
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον Βόρειο Πόλο και στον Ρούντολφ. Η μυτούλα του δε λάμπει πια. Άραγε ο Ρούντολφ θα καταφέρει, με τη βοήθεια των παιδιών, να οδηγήσει με επιτυχία για ακόμη μια χρονιά το έλκηθρο με τα δώρα του Άγιου Βασίλη σε όλα τα παιδιά του κόσμου πάνω στη γη;
Μία διαδραστική παράσταση με πολύ χορό, τραγούδι και μαγεία για τους μικρούς μας φίλους!
20:00 Υποδεχόμαστε με χαρά τον Άγιο Βασίλη και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην φέρει μαζί του δωράκια για τους μικρούς του φίλους!

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου
12:00«SANΚARA MAGIC»… ο αγαπημένος μας Sankara Magic θα παρουσιάσει ένα μοναδικό show «ψευδαισθήσεων» επί σκηνής για μικρούς και μεγάλους… Μαγεία που σε συναρπάζει!

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου
11:30 «Santa Run Kids» (Οδός Παπαβασιλείου)
Το 2ο Santa Run Kids είναι γεγονός! Μια γιορτή που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια με καθαρά εορταστικό χαρακτήρα! Θα συγκεντρωθούμε στην οδό Παπαβασιλείου όπου ο Αη Βασίλης με τα ξωτικά του θα τρέξουν μαζί με τους «μικρούς» αθλητές της Νάξου. Σκοπός του αγώνα είναι οι συμμετέχοντες Αη Βασίληδες ηλικίας μέχρι 14 ετών να γίνουν μέρος μιας κεφάτης γιορτής!  Η διαδρομή που θα διανυθεί είναι 1χλμ στην οδό Παπαβασιλείου και στην παραλιακή οδό και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ο κάθε μικρός συμμετέχοντας θα παραλαμβάνει ένα σκουφάκι του Αη Βασίλη, το οποίο θα πρέπει να το φοράει κατά τη διάρκεια του αγώνα και ένα κουπόνι συμμετοχής για τη κλήρωση που θα γίνει μετά τη λήξη του Santa Run Kids, στην οποία κληρώνονται τρία ποδήλατα για ηλικίες ως 14 ετών! Δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση θα έχουν μόνο όσοι θα τρέξουν στον αγώνα.
Σημείο εκκίνησης: Οδός Παπαβασιλείου. Ώρα εκκίνησης: 12:30
Η εγγραφή, η παραλαβή του καπέλου και του κουπονιού, θα γίνεται την ημέρα του αγώνα από τη γραμματεία του αγώνα, μία ώρα πριν τη διεξαγωγή, στο χώρο εκκίνησης. Καλοδεχούμενοι είναι όλοι οι γονείς που θέλουν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους (χωρίς να διαγωνίζονται), αρκεί να φοράνε κόκκινο σκούφο!!! Κεράσματα και εκπλήξεις για όλο τον κόσμο!
Σας περιμένουμε όλους, να γεμίσουμε σκουφιά την πόλη της Νάξου…

18:00 «Naxo’s Christmas studios»
Εργαστήριο stop motion animation «Naxo’s Christmas studios» για παιδιά από 8 έως 14 ετών, αλλά και για ενήλικες, με στόχο την κατασκευή χριστουγεννιάτικης κάρτας σε μορφή βίντεο stop motion animation με ευχές από όλα τα παιδιά.

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου
18:00 Να θυμηθώ να γράψω το γράμμα μου στον Αη Βασίλη!
18:30 Εργαστήρι κατασκευών: Λαμπερά στολίδια για το δέντρο μου. Τα παιδιά δημιουργούν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και φτιάχνουν στολίδια για το δέντρο τους. Τα διακοσμούν με χρυσόσκονη, ασημόσκονη και άλλα λαμπερά υλικά!

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου
11:30 «Ζαχαροσκαλίσματα!» Έλα να μαγειρέψεις παρέα με τα ξωτικά του Αη Βασίλη τα πιο γλυκά και χριστουγεννιάτικα κουλουράκια!
13:00 Φτιάχνουμε πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κάρτες για τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου
18:00 Ζωγραφική / Face painting
19:00 «Ο  Καραγκιόζης  και  η  νύχτα  των  Καλικαντζάρων »
«Χριστούγεννα… και ο Καραγκιόζης ψάχνει να βρει τρόπο να χορτάσει την πείνα του. Ο πιο εύκολος τρόπος, είναι ο ύπνος που ναι μεν, δεν δίνει φαί, αλλά δεν ζητάει κιόλας. Ο Χατζηαβάτης θέλοντας να πειράξει τον Καραγκιόζη, του λέει πως τις μέρες των Χριστουγέννων, βγαίνουν οι καλικάντζαροι. Ο Καραγκιόζης δεν τον πιστεύει, αλλά ο Χατζηαβάτης επιμένει πως οι καλικάντζαροι πειράζουν, όποιον κοιμάται. Ο Καραγκιόζης πέφτει για ύπνο και το όνειρο παίρνει…. ζωή !!!! ».

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου
11:00 Ζωγραφική / Face painting
11:30 Εργαστήρι κατασκευών: Δημιουργούμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές με κουκουνάρια.

19:00 «Η επιστροφή των παραμυθιών». Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»
Οι ήρωες των Παραμυθιών ζουν ξέγνοιαστοι στη Χώρα τους. Είναι ευτυχισμένοι γιατί ξέρουν ότι τα παιδιά τους αγαπούν και διαβάζουν τις ιστορίες τους.
Όμως, καθώς περνούν τα χρόνια και η νέα τεχνολογία κάνει δυναμικά την εμφάνισή της, το ενδιαφέρον των παιδιών για τα βιβλία ολοένα και μειώνεται. Έτσι η ανέμελη ζωή των ηρώων αρχίζει να κλονίζεται.Τι θα γίνει αν τα παιδιά σταματήσουν να διαβάζουν παραμύθια; Η Χώρα των Παραμυθιών θα καταστραφεί.
Σε μια προσπάθεια να σωθεί η Χώρα, επιστρατεύονται πέντε ήρωες: ο Πίτερ Παν, η Ντάμα Κούπα, η Ωραία Κοιμωμένη, ο Κακός Λύκος και η Τίνκερμπελ. Θα καταφέρουν οι ήρωες αυτοί να παραμερίσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να αγωνιστούν για ένα κοινό σκοπό; Την Επιστροφή των Παραμυθιών !
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Κείμενο: Γεωργία Παρασκευά – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου – Σκηνικά: Αγγελίνα Παγώνη – Κουστούμια: Σάντρα Στεφανίδου – Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης
Κινησιολογία- Χορογραφίες: Αναστασία Γεωργαλά – Φωτογραφίες: Αγγελίνα Παγώνη
Γραφιστική επιμέλεια: Γιώτα Παρασκευά – Βοηθός ενδυματολόγου: Φώτης Κομεσσάριος
Βοηθός χορογράφου: Ευαγγελία Ρόζη
Παίζουν: Γιάννης Μπόγρης, Νίκος Σταματόπουλος Μαριάνθη Κολιάκη, Βίκυ Πεντεδέκα, Κορνέλια Κυριάκη

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου
18:00 Εργαστήρι κατασκευών: Φτιάχνουμε χειροποίητη πλαστελίνη και δημιουργούμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
19:00 Προβολή χριστουγεννιάτικης παιδικής ταινίας.

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου
18:00 Ζωγραφική / Face painting
18:30 Φυλλαγνωσία – Εργαστήρι παραμυθιών
Τα παιδιά θα δημιουργήσουν μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία βλέποντας μια εικόνα.
Οι λάτρεις της ζωγραφικής θα σχεδιάσουν την δική τους Χριστουγεννιάτικη εικόνα σύμφωνα με μια ιστορία. Συντονίζει η Στέλλα Τσακωνιάτη.

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου
18:00 Χριστουγεννιάτικο κουκλοθέατρο.
19:00 Ομαδικά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με φαντασία!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.
Tο σπίτι του Αη Βασίλη θα λειτουργεί τις ημέρες που αναφέρονται παραπάνω από τις 18:00 έως τις 21:00 (Στις 24 & 27 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει από τις 11:00 έως τις 14:30).

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου
19:00, Πλατεία Πρωτοδικείου
Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου! Η παιδική χορωδία του Αρειάδνειου Ωδείου θα ψάλλει χριστουγεννιάτικα κάλαντα  και τραγούδια και στη συνέχεια η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου θα αποδώσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Κεράσματα για όλο τον κόσμο.

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
20:00, Πλατεία Πρωτοπαπαδάκη (παραλία)
«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν Χριστούγεννα!»

Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου
11:30 Γραφείο Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου
Μουσική και κεράσματα για όλους!

Related posts