Οι Παραλίες με Γαλάζια Σημαία στη Νάξο

Οι Παραλίες με Γαλάζια Σημαία στη Νάξο

Η Γαλάζια Σημαία είναι ένα αποκλειστικό οικολογικό σήμα που απονέμεται από το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Foundation for Environmental Education) σε παραλίες και μαρίνες, σε 46 χώρες.

Στη Νάξο, από τις τρεις παραλίες που πιστοποιήθηκαν και οι τρεις έλαβαν Γαλάζιες Σημαίες. Αυτές είναι ο Άγιος Προκόπιος, ο Άγιος Γεώργιος και η παραλία Μαράγκα της Αγίας Άννας.

Οι ελληνικές παραλίες και μαρίνες έχουν κατ’ επανάληψη κατακτήσει την κορυφαία θέση στη διεθνή κατάταξη, με έναν εντυπωσιακό αριθμό ακτών και μαρινών που έχουν λάβει Γαλάζια Σημαία.

Οποιαδήποτε περιοχή στην Ελλάδα και αν επιλέξετε να επισκεφθείτε, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει εκεί κάποια παραλία βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία: από τις παραλίες και τις μαρίνες κοντά στην Αθήνα, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Αττικής, στις περιοχές της Πελοποννήσου, της Βόρειας και της ηπειρωτικής Ελλάδας, τις παραλίες στα νησιά των Κυκλάδων, στο Ιόνιο, στα Δωδεκάνησα κ.ά.

Η Γαλάζια Σημαία είναι ένα αποκλειστικό οικολογικό σήμα που απονέμεται σε παραλίες και μαρίνες σε 46 χώρες σε όλη την Ευρώπη, τη Νότια Αφρική, το Μαρόκο, την Τυνησία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Βραζιλία, τον Καναδά και την Καραϊβική.

Οι παραλίες αυτές πληρούν τα αυστηρά κριτήρια όσον αφορά:

• Περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση
• Ποιότητα νερού
• Περιβαλλοντική Διαχείριση
• Ασφάλεια και Υπηρεσίες

Στη Νάξο, από τις τρεις παραλίες που πιστοποιήθηκαν και οι τρεις έλαβαν Γαλάζιες Σημαίες. Αυτές είναι: ο Άγιος Προκόπιος, ο Άγιος Γεώργιος και η παραλία Μαράγκα της Αγίας Άννας.

Η συνέπεια είναι το κλειδί για την απονομή της Γαλάζιας Σημαίας, διότι εάν τα κριτήρια αυτά δεν πληρούνται ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου ή διαπιστωθεί αλλαγή συνθηκών, η Γαλάζια Σημαία- η οποία απονέμεται με βάση μια συγκεκριμένη τουριστική περίοδο- μπορεί να ανακληθεί.

Για πληροφορίες σχετικά με μια παραλία ή / και μαρίνα που βρίσκεται κοντά σας στην Ελλάδα και φέρει Γαλάζια Σημαία, πηγαίνετε στο www.blueflag.org

Related posts