Πού να Πραγματοποιήσετε τη Δική Σας Πολιτιστική Εκδήλωση στη Νάξο

Πού να Πραγματοποιήσετε τη Δική Σας Πολιτιστική Εκδήλωση στη Νάξο

Πύργος Μπαζαίου – (17ος αιώνας )- πρώην μοναστήρι, το κάστρο ανακαινίστηκε και τώρα είναι ένας από τους κορυφαίους χώρους της Νάξου για εκθέσεις τέχνης και πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Στο 12ο χλμ. του κεντρικού δρόμου, που ενώνει τη Χώρα της Νάξου με τη νησιωτική της ενδοχώρα, δεσπόζει στον κάμπο της Αγιασσού)

Στην Νάξο, τα πολιτιστικά κέντρα που είναι διαθέσιμα και είναι γνωστά για τη φιλοξενία επιτυχημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων, είναι κυρίως ιστορικοί χώροι, με μοναδική ατμόσφαιρα.

Αν είστε καλλιτέχνης ή εργάζεστε με καλλιτέχνες, ίσως να θέλατε να εξετάσει το ενδεχόμενο να διοργανώσετε ένα πολιτιστικό γεγονός σε ένα ελληνικό νησί.

Το κόστος μπορεί να είναι πιο προσιτό από ό,τι φαντάζεστε και η τουριστική περίοδος του καλοκαιριού σας εγγυάται, αν μη τι άλλο, ένα πολυπληθές ακροατήριο!

Στη Νάξο, τα πολιτιστικά κέντρα που είναι διαθέσιμα και είναι γνωστά για τη φιλοξενία επιτυχημένων πολιτιστικών εκδηλώσεων, είναι κυρίως ιστορικοί χώροι, με μοναδική ατμόσφαιρα.

Μπορείτε να διοργανώσετε την εκδήλωσή σας σε έναν αρχαιολογικό χώρο, σε έναν ενετικό πύργο ή στο μεσαιωνικό κάστρο, σε παραλίες με χρυσή άμμο, σε ένα πρώην μοναστήρι, σε ένα σύγχρονο υπαίθριο αμφιθέατρο, σε ένα πετρόκτιστο παλιό δημόσιο σχολείο ή στο αμφιθέατρο ενός δημοσίου κτιρίου. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμής, με χώρους σε ξενοδοχειακά καταλύματα αξιώσεων, που διατίθενται για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.

Εδώ είναι μια λίστα με μερικούς χώρους που ίσως να θέλατε να εξετάσετε για την επόμενη εκδήλωσή σας:

Στη Χώρα Νάξου

  • Κάστρο Χώρας Νάξου– το ιστορικό μεσαιωνικό κάστρο της Νάξου φιλοξενεί πολιτιστικές και καλλιτεχνικες εκδηλώσεις
  • Πολιτιστικό Κέντρο Πρώην Σχολής Ουρσουλινών– ανακαινισμένο το 2009, το τριώροφο κτήριο με πολλές αίθουσες συνεδριάσεων, χώρους γραφείων και εξωτερικούς χώρους, είναι ιδανικό για επαγγελματικά συνέδρια, εκθέσεις και πολιτιστικες εκδηλωσεις

Δημόσιοι Χώροι

  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου – Κάθε χρόνο δημοφιλείς τραγουδιστές εμφανίζονται εδώ για μεγάλες συναυλίες.
  • Το Δημοτικό Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλης – στεγάζεται στο Δημαρχείο της Νάξου. Kεκλιμένη αίθουσα διαστάσεων 11Χ17 μ. συνολικής χωρητικότητας 235 θέσεων. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η μαρμάρινη είσοδος του, αλλά και η εσωτερική σύγχρονη διαρρύθμιση του χώρου εντυπωσιάζει τους επισκέπτες. Η σκηνή είναι διαστάσεων 6,5 Χ 8 μ. με προσκήνιο, επαρκή φωτισμό και θαυμάσια ακουστική.
  • Φουαγιέ του Δημαρχείου — Στην είσοδο του θεάτρου υπάρχει φουαγιέ διαστάσεων 8Χ13 μ. που διαθέτει μπαρ και χώρο καλωσορίσματος. Σήμερα χρησιμοποιείται σαν χώρος εκθέσεων και διαλέξεων. Την φιλοξενία εκθέσεων βοηθάνε τα 46 σταντς (stands) που παρέχει ο Δήμος για την προβολή των εκθεμάτων. Επίσης ο χώρος του θεάτρου διαθέτει ασύρματο δίκτυο, μικροφωνικές εγκαταστάσεις ασύρματες και ενσύρματες. Προβολικό, φορητό Η/Υ. Στις προτεραιότητες του Δήμου είναι και η προμήθεια στούντιο τηλεδιάσκεψης για την απομακρυσμένη συμμετοχή και μετάδοση εκδηλώσεων. Στο Δημοτικό Θέατρο έχουν φιλοξενηθεί πλήθος θεατρικών παραστάσεων, εκδηλώσεων, συνεδριάσεων, μουσικών, χορωδιακών συνόλων και κινηματογράφου.

Έξω από την Χώρα

Αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, ιστορικούς και φυσικούς χώρους

  • Ύρια – Αρχαιολογικός Χώρος/Ναό Διονύσου στα Ύρια
    3 χλμ. από την πόλη της Νάξου
  • Αρχαιολογικός χώρος του Γύρουλα, Σαγκρί– Ναό της Δήμητρας
    (μόλις 4 χλμ από το Σαγκρί, 15 χλμ από την Χώρα)
  • Πύργος Μπαζαίου – (17ος αιώνας )- πρώην μοναστήρι, το κάστρο ανακαινίστηκε και τώρα είναι ένας από τους κορυφαίους χώρους της Νάξου για εκθέσεις τέχνης και πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Στο 12ο χλμ. του κεντρικού δρόμου, που ενώνει τη Χώρα της Νάξου με τη νησιωτική της ενδοχώρα, δεσπόζει στον κάμπο της Αγιασσού)
  • Χώρος Αγίου Νεκταρίου, Τρίποδες
  • Βρύση του Δανακού, Δανακός – μοναδικό τοπίο κάτω από τον Πλάτανο – οπου στο πλάτωμα της πηγής στέκει ένας αιωνόβιος πλάτανος κάτω από τον οποίο, κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως τα κουζινομαγειρέματα και συναυλίες από γνωστούς έλληνες καλλιτέχνες/ χωρητικότητα (καθημένων) = 400-500 (25 χλμ, 35 λεπτά από την Χώρα)

Σύγχρονη χώροι

  • Πνευματικό Κέντρο Αγερσανίου
  • Δημοτικό Στάδιο Απειράνθου Νάξου, Απείρανθο
    (25 χλμ, 35 λεπτά από την Χώρα)
  • Πολιτιστικο Κέντρο Απειράνθου, Απείρανθο
    (25 χλμ, 35 λεπτά από την Χώρα)
  • Ανδρονικείο Πολιτιστικό Κέντρο Δαμαριώνας
    (16 χλμ, 25 λεπτά από την Χώρα)
  • Αμφιθέατρο Μ.Ψαρράς, Φιλώτι
    χωρητικότητα (καθημένων) = 700-800; θερινό
    (18 χλμ, 25 λεπτά από την Χώρα)
  • Πολιτιστικό Κέντρο, Φιλώτι
    (18 χλμ, 25 λεπτά από την Χώρα)
  • Fish and Olive Gallery, γκαλερί στο Χαλκί
    (15 χλμ, 20 λεπτά από την Χώρα)
    Η γκαλερί στο ομορφο χωριό Χαλκί φιλοξενει εκθέσεις και καλλιτεχνικά εvent
  • Πνευματικό Κέντρο Κορωνίδας
    (35 χλμ, 50 λεπτά από την Χώρα)
  • Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού «Βασίλειος Αποστ. Αντωνάκης» Κυνίδαρος (15 χλμ, 20 λεπτά από την Χώρα)
  • Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής

Αξιζει να σημειωθεί: Εκτός από τα ανωτέρα, υπάρχουν πολλά επιπλέον σημεία στην Νάξο (στο κέντρο, στην Παλιά Πόλη αλλα και στα γραφικά χωρία και παραλίες του νησιού) με διαθέσιμους χώρους (όπως σε αίθουσες ξενοδοχείων σε καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, πλατείες, γκαλερί κλπ) για εκθέσεις τέχνης, συναυλίες, χορευτικές εκδηλώσεις, live, DJ και άλλα happenings.

Related posts