Προβολή της ταινίας “Το Αμαξάκι” στο Θεατρικό Μουσείο “Ιάκωβος Καμπανέλλης”

Προβολή της ταινίας “Το Αμαξάκι” στο Θεατρικό Μουσείο “Ιάκωβος Καμπανέλλης”

Με την ταινία «Το Αμαξάκι» συνεχίζονται την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο ομώνυμο Θεατρικό Μουσείο οι προβολές ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.
Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο Κινηματογράφος», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Η υπόθεση της ταινίας (που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1957, σε σενάριο Ιάκωβου Καμπανέλλη και Νίκου Κιούση και σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου), έχει ως εξής: Ο κυρ-Ανέστης, ένας ηλικιωμένος αμαξάς, σε μια εποχή που το αυτοκίνητο πλέον κυριαρχεί, δεν επιθυμεί ν’ εγκαταλείψει τη δουλειά του. Παρόλα αυτά, αναγκάζεται να πουλήσει την άμαξά του και να βγει στους δρόμους με μια βαλίτσα για να πουλήσει τσιγάρα. Δεν το αντέχει όμως… Πρωταγωνιστούν:Ορέστης Μακρής, Αντιγόνη Βαλάκου, Βασίλης Αυλωνίτης, Χριστίνα Καλογερίκου, Γεωργία Βασιλειάδου, Στέφανος Στρατηγός, Παντελής Ζερβός, και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί. Μουσική: Μάνος Χατζηδάκις.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η ταινία εκπροσώπησε επίσημα την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι το 1958, όπου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις η ερμηνεία του Ορέστη Μακρή.

Related posts