Το Σπίτι του Αη Βασίλη 2018

Το Σπίτι του Αη Βασίλη 2018

Το Σπίτι του Αη Βασίλη (Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Νάξου)

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου
11:00 Το ταχυδρομείο του Αη Βασίλη κάνει εγκαίνια και το ξωτικό του περιμένει τα γράμματα όλων των παιδιών!
11:30 Ξυλοπόδαροι και ξωτικά δημιουργούν μια γιορτινή ατμόσφαιρα, γεμίζοντας τον χώρο με τραγούδια και μουσική των Χριστουγέννων και μας παρουσιάζουν την διαδραστική παράσταση «Ο Αη Βασίλης έχει πρόβλημα».
12:30 Υποδεχόμαστε με χαρά τον Άγιο Βασίλη με την άμαξα του και με τη βοήθεια των ξωτικών του θα μοιράσει δωράκια και γλυκίσματα σε όλα τα παιδιά. Φωτογραφιζόμαστε με τον Άγιο Βασίλη στον θρόνο του!
13:00 Διασκεδάζουμε με παραδοσιακούς χορούς και ζωντανή μουσική με τη χορευτική ομάδα Νάξου και το σύλλογο ΠΝΟΕΣ Σαγκρίου. Οι καταρτιζόμενοι και οι εκπαιδευτές του Δημόσιου ΙΕΚ Νάξου μας περιμένουν με γλυκά και αλμυρά κεράσματα και οινόμελο.
18:30 To αρχιξωτικό μας πιάνει δουλειά και εμπνέεται για να εκφράσει τις Χριστουγεννιάτικες καλλιτεχνικές του ανησυχίες με facepainting μαζί με τη μασκώτ, φίλο του χιονάνθρωπο.
19:30 Εργαστήρι κατασκευών: Κρύος χειμώνας, ζεστές καρδιές και ευφάνταστες χειμερινές κατασκευές! Ζωγραφίζουμε πάνω σε ξύλο και πηλό χριστουγεννιάτικα θέματα και δημιουργούμε υπέροχα στολίδια για το δέντρο που τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους!

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου
18:00 To ξωτικό του Αη Βασίλη μαζί με τα παιδιά ταχυδρομεί τα γράμματα τους στο εορταστικό μας ταχυδρομείο και συναρπάζει με γιορτινά πολύχρωμα facepainting.
19:00 «Το αστέρι των Χριστουγέννων ζωγραφίζει την πόλη μας».
Με μαρκαδόρους κ κηρομπογιές τα παιδιά θα χρωματίσουν και θα φωτίσουν τον κόσμο τους.
Εργαστήριο ζωγραφικής από το εργαστήριο παιδικής τέχνης Φιλίππας Φλώρακα-Γιάννη Χάλκου.

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου
18:30 «SANCAR MAGIC»… βάλε λίγη μαγική σκόνη στη ζωή σου με τον πολυμήχανο, ταλαντούχο και γνωστό για τα μοναδικά μαγικά κόλπα του magic man SANCARA! Αυτή η παράσταση είναι σίγουρο ότι θα σε μαγέψει!

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου
11:30 «Santa Run Kids».
O Αη Βασίλης με την άμαξα του θα κάνει βόλτα στους δρόμους της πόλης μας και θα μοιράσει γλυκίσματα στα παιδιά, ενώ η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου θα αποδώσει Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Στη συνέχεια όλοι μαζί θα συγκεντρωθούμε στην οδό Παπαβασιλείου όπου ο Αη Βασίλης με τα ξωτικά του θα τρέξουν μαζί με τους «μικρούς» αθλητές της Νάξου. Σκοπός του αγώνα είναι οι συμμετέχοντες Αη Βασίληδες ηλικίας μέχρι 14 ετών να γίνουν μέρος μιας κεφάτης γιορτής!  Η διαδρομή που θα διανυθεί είναι 1χλμ στην οδό Παπαβασιλείου και στην παραλιακή οδό και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται στο σπίτι του  Αη  Βασίλη στις μέρες και ώρες που θα είναι σε λειτουργία. Ο κάθε μικρός συμμετέχοντας θα παραλαμβάνει ένα σκουφάκι του Αη Βασίλη, το οποίο θα πρέπει να το φοράει κατά τη διάρκεια του αγώνα και ένα κουπόνι συμμετοχής για κλήρωση που θα γίνει μετά τη λήξη του Santa Run, στην οποία κληρώνονται τρία ποδήλατα για ηλικίες ως 14 ετών! Δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση θα έχουν μόνο όσοι θα τρέξουν στον αγώνα.
Σημείο εκκίνησης: Οδός Παπαβασιλείου. Ώρα εκκίνησης: 12:30
Η παραλαβή του καπέλου και του κουπονιού θα γίνεται την ημέρα του αγώνα από τη γραμματεία του αγώνα, μία ώρα πριν τη διεξαγωγή, στο χώρο εκκίνησης. Καλοδεχούμενοι είναι όλοι οι γονείς που θέλουν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους (χωρίς να διαγωνίζονται), αρκεί να φοράνε κόκκινο σκούφο!!! Κεράσματα και εκπλήξεις για όλο τον κόσμο!

18:30 «Χριστουγεννιάτικο Ταξιδο-Ανακάτεμα!»
Πώς γιορτάζουν τη γιορτινή αυτή περίοδο παιδιά από άλλες χώρες; Υπάρχουν παντού Χριστούγεννα; Αν είχαμε ένα φίλο/η από άλλη χώρα, τι θα μας έλεγε για τα Χριστούγεννα στο μέρος που μένει; Με μέσο το θεατρικό παιχνίδι θα ταξιδέψουμε σε μακρινά μέρη και θα δούμε πως βιώνουν τα Χριστούγεννα σε άλλες χώρες. Μετά θα φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια εμπνευσμένα από ήθη και έθιμα διαφόρων χωρών με σκοπό να στολίσουμε ένα πολύχρωμο και πολυεθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου
11:30 «ΟΥΑΟΥ, Χριστούγεννα!»
Πώς βλέπω να αλλάζει το περιβάλλον γύρω μου τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων; Μέσω εικόνων και βίντεο που προβάλλονται κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, θα σχολιάσουμε και θα σκεφτούμε τι μηνύματα περνούν τα ΜΜΕ για τα Χριστούγεννα. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουμε βουβά βίντεο για να τα «ντύσουμε» με δικές μας μουσικές και ήχους. Ακολουθεί παιχνίδι με χριστουγεννιάτικα κομμάτια τα οποία αν ενωθούν όλα μαζί φτιάχνουν το μεγαλύτερο δώρο: τη δημιουργικότητα!
18:30 «Γλυκομαστορέματα!»
Μμμ..μυρίζουν Χριστούγεννα! Ο Άη Βασίλης έχει και εργαστήρι ζαχαροπλαστικής στο σπίτι του στη Νάξο και μαθαίνει στους μικρούς του φίλους πώς να φτιάχνουν κουλουράκια! Μετά τα ψήνουν στο «μαγικό του φούρνο» και οι μικροί λιλιπούτειοι φίλοι του απολαμβάνουν τις δημιουργίες τους!

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου
11:30 Εργαστήρι κατασκευών: Δημιουργούμε πρωτοχρονιάτικη κάρτα, γράφουμε την ευχή μας, προσθέτουμε glitter και κορδέλες και τη χαρίζουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.
13:00 Το Δέντρο της Αγάπης νιώθει μοναξιά, άραγε μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το βοηθήσουμε; Ας το γεμίσουμε ευχές αγάπης για όλο το κόσμο!
18:30 «Μια χριστουγεννιάτικη νύχτα στη κουζίνα».
Χριστούγεννα! Μια γιαγιά! Μια ιστορία! Ένα παιδί που αγαπά τα παραμύθια!
Μια κουζίνα και τρία- ή τέσσερα- υλικά! Τι συμβαίνει όταν τα υλικά αυτά καταφέρνουν να συνεργαστούν για να πραγματοποιήσουν την ευχή ενός μικρού κοριτσιού;
Συνδυασμός ηθοποιού, μάσκας και κούκλας σε μια μοναδική ιστορία που «υποθέτει» πως φτιάχτηκαν οι κουραμπιέδες και έγιναν το γλυκό των Χριστουγέννων.
Ακολουθούν εργαστήρια κατασκευών.

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου
11:30 «Ιστορίες με καλικάτζαρους».
Αφηγήσεις ιστοριών και παραδόσεων απ’ όλη την Ελλάδα, με θέμα τους καλικάντζαρους, που βγαίνουν από τα έγκατα της γης για να παίξουν, να πειράξουν, να ενοχλήσουν τους ανθρώπους.
Επιμέλεια εκδήλωσης: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.
19:00 «Τα χριστούγεννα του Καραγκιόζη».
Έρχονται τα Χριστούγεννα και όλος ο κόσμος ετοιμάζεται να γιορτάσει πλουσιοπάροχα τη γέννηση του Χριστού. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για τον φίλο μας τον Καραγκιόζη, αφού είναι πολύ φτωχός και δε μπορεί να αγοράσει στην οικογένεια του ότι χρειάζονται για εκείνες τις μέρες !!Ο Χατζηαβάτης, ο φίλος του, τον λυπάται και απευθύνεται στον Πασά για βοήθεια, ως την αρχή του τόπου. Ο τελευταίος, κατανοώντας την κατάσταση θέλει να του προσφέρει χρήματα, όχι όμως αυτοπροσώπως! Σκέφτεται λοιπόν διάφορους τρόπους που θα μπορούσαν να φτάσουν τα λεφτά στα χέρια του.. Και τι καλύτερο από ένα χριστουγεννιάτικο δώρο, από έναν αόρατο για τον Καραγκιόζη, Άγιο Βασίλη. Άραγε θα αλλάξει η τύχη του Καραγκιόζη μετά από τη μεγαλοκαρδία του Πασά???? Φήμες λένε πως για να καταφέρει επιτέλους ο Καραγκιόζης να ανοίξει το δώρο του, περνά πολλές αστείες περιπέτειες…

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου
11:30 «Ο Αλαντίν & το λυχνάρι», από το θέατρο μαριονέτας «Γκότση».
Ο Αλαντίν ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι με όπλο του την αθωότητα και με στόχο του να κερδίσει τη ζωή και την αγάπη. Σύμμαχοί του το Τζίνι του Λυχναριού και το πιθηκάκι του ο Αμπού. Εχθρός του ο Βεζίρης Τζαφάρ που διεκδικεί για τον εαυτό του τα μυθικά πλούτη του βασιλείου και το θρόνο.
Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.
Θα ακολουθήσει εργαστήριο με πηλό (κατασκευή μικρού κεφαλιού το οποίο και θα πάρουν μαζί τους).

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ».
18:30 «Χριστούγεννα στο θεατρικό μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης».
Και αυτά τα Χριστούγεννα η ομάδα του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει ετοιμάσει μια βραδιά με θεατροποιημένες αφηγήσεις για μικρούς και μεγάλους, που με συνοδεία κλασικής μουσικής θα μας ταξιδέψουν σε καιρούς αλλοτινούς και σύγχρονους, σε ήθη και έθιμα αυτών των ημερών που όλοι, μικροί και μεγάλοι, περιμένουμε με χαρά έτοιμοι να δεχτούμε το όνειρο, τη μαγεία, το παραμύθι.
Θα ξεκινήσουμε με Χριστουγεννιάτικα παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο για τους μικρούς μας φίλους και θα ακολουθήσει εργαστήρι εμπνευσμένο από τις αναγνώσεις των παραμυθιών.
20:30 χριστουγεννιάτικες ιστορίες, σοβαρές και αστείες, από τη νεοελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία, θα ζωντανέψουν μέσα από τις αφηγήσεις της ομάδας του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ»
11:30 «Το πνεύμα των Xριστουγέννων».
Πρόκειται για την πιο διάσημη παγκοσμίως χριστουγεννιάτικη ιστορία, σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου με τον ίδιο και το θίασό του. Μία θεατρική παράσταση που απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών αλλά και ενήλικες! Το μεστό, γεμάτο μηνύματα, κείμενο του Κάρολου Ντίκενς σε διασκευή και απόδοση Μάριου Ιορδάνου και Σοφίας Καζαντζιάν, διανθίζεται με χορογραφίες κλασικού μπαλέτου και σύγχρονου χορού σε μουσική Μότσαρτ, χριστουγεννιάτικα τραγούδια για τα παιδιά, διαδραστικότητα, γέλιο αλλά και μηνύματα για τη φιλία, την οικογένεια και την αγάπη.
Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Τζούλια Μουρελάτου.
Λίγα λόγια για το έργο: Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Όλοι είναι χαρούμενοι στους δρόμους. Τραγουδούν και γιορτάζουν!
Όμως ο Σκρουτζ, ένας γκρινιάρης και ιδιότροπος άνθρωπος, δεν αγαπά τα Χριστούγεννα και τους
ανθρώπους. Αυτή τη χρονιά όμως τον περιμένει μία έκπληξη… Τρία πνεύματα θα εμφανιστούν
στο δωμάτιό του και θα προσπαθήσουν να του φανερώσουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων:
Την αγάπη! Άραγε θα τα καταφέρουν;

18:30 Αφήγηση παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης».
Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Η Κλάρα και ο αδερφός της ο Φριτς λατρεύουν τις γιορτές! Κάθε χρόνο ο θείος Ντροσελμάγερ τούς κάνει ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δώρο. Φέτος δίνει στην Κλάρα ένα ξύλινο στρατιωτάκι, έναν καρυοθραύστη. Στον Φριτς δεν αρέσει ο καρυοθραύστης, πιστεύει ότι είναι ένα ανόητο παιχνίδι, αλλά η Κλάρα λατρεύει τα μεγάλα, γλυκά του μάτια. Και τη νύχτα ανακαλύπτει ότι ο καινούριος της φίλος μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να σπάει καρύδια. Κάποτε ήταν ένας γενναίος στρατιώτης που ερωτεύτηκε μια πριγκίπισσα…
Επιμέλεια εκδήλωσης: Μαρία Μανιού.

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου
11:30 «Χριστουγεννιάτικο Karaoke»
Πες κι εσύ ένα τραγούδι..μπορείς!!! Το karaoke πάντα συναρπάζει τα παιδιά πόσο μάλλον όταν είναι και Χριστουγεννιάτικο. Παιδικές φωνές κλέβουν τη παράσταση!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ»
18:30 «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χ. Κ. Άντερσεν, από το κέντρο τέχνης και πολιτισμού «Θυμέλη».
Παιδική θεατρική παράσταση βραβευμένη από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης – 33η απονομή κορφιάτικων βραβείων – ως η καλύτερη παράσταση της χρονιάς 2013-14.
Μουσική – τραγούδια – χοροί εποχής, στολίζουν το έργο μαζί με τα θαυμάσια σκηνικά και κοστούμια. Το έργο αυτό είναι διασκεδαστικό, ατμοσφαιρικό και ανθρώπινο με αισιόδοξο, εορταστικό φινάλε. Δίνει ένα μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπιάς, που ανταποκρίνεται πλήρως στις άγιες μέρες των εορτών των Χριστουγέννων.

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου
11:30 Προβολή Χριστουγεννιάτικης παιδικής ταινίας.
13:30 Εργαστήριο κατασκευών: Ζωγραφίζουμε και φτιάχνουμε πρωτότυπες κατασκευές με τη βοήθεια των ξωτικών του Αη Βασίλη.
18:30 Θεατρικά από τους μικρούς φίλους της λέσχης βιβλίου «O μικρός πρίγκιπας» του συλλόγου Σαγκρίου ΠΝΟΕΣ.
«Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα»: το διαχρονικό, διασκεδαστικό αλλά και διδακτικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας αυτοκράτορας που ήθελε πάντα να φοράει καινούργια ρούχα κι όλα τα λεφτά του τα ξόδευε σε αυτά…

«Ο μικρός πρίγκιπας»: απόσπασμα από το πολυαγαπημένο, συμβολικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Ο μικρός πρίγκιπας αφού επισκέφτηκε πρώτα 6 μικρούς πλανήτες, κατέληξε στη Γη και συγκεκριμένα στην έρημο Σαχάρα. Εκεί γνώρισε μιαν αλεπού, η οποία με τον μοναδικό της τρόπο του μίλησε για τη φιλία και την αγάπη…

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου
11:30 Εργαστήριο κατασκευών: Ζωγραφίζουμε και φτιάχνουμε πρωτότυπες κατασκευές με τη βοήθεια των ξωτικών του Αη Βασίλη.
13:00 Ομαδικά Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια με φαντασία!
18:30 «Καλικαντζαροσκανταλιές», θεατρικό παιχνίδι από τα ξωτικά του Αη Βασίλη. Αποχαιρετούμε τον Αη Βασίλη με τραγούδια, χορό και πολλές σκανταλιές!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.
Tο σπίτι του Αη Βασίλη θα λειτουργεί τις ημέρες που αναφέρονται παραπάνω, από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00.

Related posts