Φεστιβάλ Νάξου 2019

Φεστιβάλ Νάξου 2019

EPHEMERAL

Art Exhibition

Πύργος Μπαζαίου, Νάξος

25 Μαΐου – 27 Σεπτεμβρίου 2019

Καθημερινά: 10.00-17.00

Μάιος ο μήνας των καλλιτεχνών στον Πύργο Μπαζαίου, στη Νάξο:

Πατρίτσιο Μπεντόν (Patrizio Bedon-ΙΤ) – Κάζα Εσαντισέρα (Casa Essenziera-ΙΤ/ΖΑ) – Νίκος Λαγός (GR) – Αναίς Λελιέβρ (Anaïs Lelièvre-FR) – Βλαντίμιρ Σκόντα (Vladimir Skoda-CZ/FR) – Σάντορ Ζέλενακ (Sandor Zelenak-HU/JP). Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Κακλαμάνος, video – Νικόλαος Συμεωνίδης & Αμαλία Κοσμά, διαδραστικό δρώμενο.

Έρχονται από διαφορετικά μέρη του κόσμου, συναντιούνται, συνυπάρχουν, εμπνέονται από το μυστήριο του τόπου και του χώρου, δημιουργούν. Έργα πολύτροπα (ζωγραφικά, οπτικά, ακουστικά, οσφρητικά) εφήμερα, που συνδιαλέγονται κι αναμετρώνται με την αιωνόβια φύση του μνημείου όσο διαρκεί ένα καλοκαίρι, για να εξαφανιστούν μετά. Καλούν τον επισκέπτη να μεταβάλει το ρυθμό, να αποβάλει την ένταση, να διαισθανθεί την ευδαιμονία να κινείται, να βλέπει, να ακούει, να παρατηρεί, να βρίσκεται στο εδώ και τώρα.

Carpe momentum για τον επισκέπτη, που εισέρχεται στον πύργο, στον ιστορικό και καλλιτεχνικό μικρόκοσμο του, στο περιβάλλον γύρω, μετουσιώνοντας την αισθητική εμπειρία σε βίωμα προσωπικό.

Info:

Πύργος Μπαζαίου: 12ο χλμ. Οδ. Χώρας Νάξου-Αγιασσού

Τηλ. 22850 31402

www.bazeostower.grwww.naxosfestival.gr

Related posts