10ο Naxathlon 2017 στη Μικρή Βίγλα Νάξου

10ο Naxathlon 2017 στη Μικρή Βίγλα Νάξου

Το ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνουν αγώνες τριάθλου, «σπριντ» και «ολυμπιακής» απόστασης. Ο αγώνας, με την ονομασία «10ο Νάξαθλον 2017», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 στο νησί της Νάξου και συγκεκριμένα στην τοποθεσία Μικρή Βίγλα. Ο αγώνας διοργανώνεται με την τεχνική επιμέλεια και την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου.

1. Αποστάσεις Τρίαθλο “σπριντ”
Κολύμβηση 750 μ. σε ανοιχτή θάλασσα
Ποδηλασία 20 χλμ. σε ασφάλτινη διαδρομή
Τρέξιμο 5 χλμ. σε χωμάτινη/ασφάλτινη διαδρομή

2. Τρίαθλο “ολυμπιακής” απόστασης
Κολύμβηση 1500 μ. σε ανοιχτή θάλασσα
Ποδηλασία 40 χλμ. σε ασφάλτινη διαδρομή
Τρέξιμο 10 χλμ. σε χωμάτινη/ασφάλτινη διαδρομή.

Κανονισμοί:
Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τριάθλου και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου. Το σκέλος της ποδηλασίας θα διεξαχθεί με κανονισμούς non-drafting.

Κατηγορίες – Βραβεύσεις:
Θα υπάρξει βράβευση για τις γενικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών καθώς και οι ηλικιακές κατηγορίες ανδρών 16-39 ετών, 40 ετών και άνω, τόσο για την ολυμπιακή όσο και για την σπριντ απόσταση. Επίσης θα βραβευτούν οι τρεις πρωτες ομαδες σκυταλοδρομίας σε κάθε απόσταση. Στην ομαδική συμμετοχή μπορούν να δηλωθούν 3 αθλητές ένας για κάθε αγώνισμα.

Κόστος συμμετοχής:
Ο αγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ. Δικαίωμα άνευ κόστους συμμετοχής έχουν όλοι άνω των 16 ετών με πρόσφατη ιατρική βεβαίωση. Οι κάτω των 18 ετών μπορούν να συμμετέχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση των γονιών τους.

Διαδρομές:
Οι χάρτες των διαδρομών του αγώνα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πρόγραμμα:
Κυριακή 27/8/2017 07:00-08:30 Λειτουργία γραμματείας για εγγραφές και παραλαβή υλικού
07:30 – 08:45 Τοποθέτηση ποδηλάτων στη Ζώνη Αλλαγής
08:45-09:00 Τεχνική ενημέρωση
09:00 Εκκίνηση Τριάθλου (ολυμπιακή και σπριντ απόσταση)
12:00 Απονομές

Σημαντικές τεχνικές Επισημάνσεις (Για ότι δεν προβλέπεται από τα παρακάτω και τους γενικούς κανονισμούς του αθλήματος βάση Ε.Ο.ΤΡΙ. και I.T.U. αποφασίζει άμεσα η αγωνόδικως επιτροπή.)
1) Για την συμμετοχή σας θα πρέπει να υπογράψετε την υπεύθυνη δήλωση που θα σας δοθεί στη γραμματεία.
2) Στην κολύμβηση, οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωτικό να φορούν το σκουφάκι που θα τους δοθεί από τη διοργάνωση.
3) Το κράνος είναι υποχρεωτικό στο σκέλος της ποδηλασίας για κάθε συμμετέχοντα.
4) Ο αγώνας θα γίνει με κανονισμούς non-drafting. Τηρείτε 12 μέτρα απόστασης από την μπροστά ρόδα του ενός ποδηλάτου στην μπροστά ρόδα του άλλου (10 μέτρα καθαρή απόσταση ενδιάμεσα). Η ποινή για παράτυπο drafting είναι 2 λεπτά στο penalty box.
5) Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η χρήση ακουστικών και συσκευές αναπαραγωγής ήχου.
6) Το πάνω μέρος του σώματος (στήθος-κοιλιά) πρέπει να είναι καλημένο κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας και του τρεξίματος.
7) Συνίσταται η χρήση τριαθλητικού μαγιώ στα πρότυπα της ITU.
8) Ο αριθμός πρέπει να φαίνεται μπροστά κατά τη διάρκεια του τρεξίματος και πίσω κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Χρησιμοποιείστε την ειδική ζώνη για τον αριθμό (race belt).
9) Φορέστε το τσιπ χρονομέτρησης με το ειδικό στραπ, γύρω από τον αστράγαλο του δεξιού ή αριστερού ποδιού.
10) Θα παραλάβετε μέσα στο φάκελο σας 4 αυτοκόλλητα με τον αριθμό συμμετοχής σας. Τοποθετείστε 3 μικρά αυτοκόλλητα στο κράνος, εμπρός, αριστερά και δεξιά. Το μεγάλο αυτοκόλλητο το κολλάτε στο παλουκόσελο του ποδηλάτου σας. Αν δεν είστε σίγουροι πως γίνετε συμβουλευτείτε κάποιον πιο έμπειρο συναθλητή σας.
11) Θα βρείτε στην περιοχή αλλαγών, το καλαθάκι όπου θα πρέπει να βάλετε μόνο τα πράγματα που θα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτή είναι η θέση σας και δεν επιτρέπεται να μετακινήσετε το καλάθι σας σε άλλο σημείο της ζώνης. Το καλάθι σας ΔΕΝ είναι για φύλαξη αντικειμένων εκτος αγωνιστικού εξοπλισμού.
12) Κρατάτε την περιοχή αλλαγών καθαρή με όλα τα αντικείμενα σας μέσα στο καλάθι! Η ποινή για “ακαταστασία” είναι 10 δευτερόλεπτα στο penalty box.
13) Επιτρέπεται παντός είδους ποδήλατο, με την προϋπόθεση να είναι σε καλή κατάσταση και να μην κρίνεται επικίνδυνο.
14) Αποτυχία εκτέλεσης των ποινών στο penalty box επισύρουν ακύρωση του αθλητή.
15) Οι αθλητές είναι υπεύθυνοι να γνωρίζουν τις διαδρομές, τους γύρους καθώς και τυχόν ποινές που μπορεί να τους επιβληθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα . Κοιτάτε τους πίνακες στο penalty box για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε λάβει κάποια ποινή.
16) Στο σκέλος του τρεξίματος τα παπούτσια είναι υποχρεωτικά.
17) Μετά την έξοδο από το νερό, οι αθλητές εισέρχονται στην περιοχή αλλαγών από την κάτω πλευρά. Εξέρχονται για την ποδηλασία από την πάνω πλευρά όπου ανεβαίνουν και στο ποδήλατο (mount). Το κατέβασμα (dismount) από το ποδήλατο είναι στο ίδιο σημείο και οι αθλητές κατευθύνονται για να μπουν από την πάνω πλευρά της ζώνης και πάλι. Κατόπιν εξέρχονται από την κάτω πλευρά της ζώνης για να ξεκινήσουν για το τρέξιμο.
18) Για τις σκυταλοδρομίες, όλες οι αλλαγές (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να φοράει το τσιπ της ομάδας στο πόδι. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται. Αναλυτικές τεχνικές λεπτομέρειες για τις σκυταλοδρομίες διαβάστε παρακάτω.
20) Η παρουσία των αθλητών στην τεχνική ενημέρωση πριν την έναρξη του αγώνα κρίνεται επιβεβλημένη καθώς θα ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες και θα έχετε την ευκαιρία να σας λυθούν απορίες.
21) Αθλητής που δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς τους αγώνα και τις υποδείξεις των κριτών θα ακυρώνεται.

Σημαντικές επισημάνσεις – διαφοροποιήσεις για τις Σκυταλοδρομίες:
1) Η «σκυτάλη» είναι το τσιπ χρονομέτρησης. Ομάδα που οποιοδήποτε μέλος της κινείται ή τερματίζει χωρίς το τσιπ χρονομέτρησης θα ακυρώνεται.
2) Όλες οι αλλαγές σκυτάλης (από κολύμπι σε ποδηλασία και από ποδηλασία σε τρέξιμο) γίνονται εντός περιοχή αλλαγών δίπλα στο ποδήλατο του ποδηλάτη της ομάδας με τον κάθε αθλητή να περνάει το τσιπ της ομάδας στο αριστερό πόδι του επόμενου.
3) Ο ποδηλάτης τοποθετεί τα μικρά αυτοκόλλητα με τον αριθμό στο κράνος, εμπρός, αριστερά δεξιά και το μεγάλο αυτοκόλλητο στο παλουκόσελο του ποδηλάτου. Ποδηλάτης ομάδας που κινείται χωρίς αριθμούς θα βγαίνει εκτός αγώνα.
4) O ποδηλάτης σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ καβαλάει ποδήλατο εντός περιοχής αλλαγών, όπως προβλέπεται και από τους κανονισμούς του ατομικού.
5) Το bib (αριθμό) τον φοράνε ο ποδηλάτης και ο δρομέας. Ο ποδηλάτης τον φοράει στο πίσω μέρος του σώματος. Ο δρομέας τον φοράει στο μπροστινό μέρος του σώματος του και οφείλει να τερματίσει με αυτόν. Για διευκόλυνση χρησιμοποιείστε το ειδικό race belt.

Παροχές:
Η οργάνωση έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διευκολύνει τη συμμετοχή των αθλητών και σε αυτό το πλαίσιο έχει εξασφαλίσει τις εξής παροχές:
• Tο 40% των εξόδων μεταφοράς των αθλητών (μαζί με τους συνοδούς) από ΑΘΗΝΑ σε συνεργασία με τη BLUE STAR FERRIES (η έκπτωση περιλαμβάνει και αυτοκίνητο/μοτοσυκλέτα)
• Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
• Αναμνηστικό μετάλλιο αγώνα
• Αναμνηστικό μπλουζάκι αγώνα
• Αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής
• Κολυμβητικό σκουφάκι
• Κεράσματα με τοπικά προϊόντα μετά τη λήξη του αγώνα και τις απονομές

Δηλώσεις συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλθούν το αργότερο μέχρι 23 Αυγούστου 2017 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών και την εξασφάλιση των παροχών της οργάνωσης. Όσον αφορά στη δυνατότητα έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλθούν το αργότερο μέχρι τις 20 Αυγούστου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι για την έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο ειδικό πεδίο στη φόρμα εγγραφής συμπληρώνοντας επίσης τις λεπτομέρειες σχετικά με την αναχώρηση τους από Πειραιά για Νάξο και από Νάξο για Πειραιά (Ημερ/νια, ώρα, πλοίο) καθώς και το ονοματεπώνυμο του συνοδού, εάν υπάρχει. Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν στα e-mail τους έγκαιρα ενημέρωση προκειμένου να δουν από πού και πως θα παραλάβουν τα εισιτήρια τους. Την Κυριακή 27 Αυγούστου και ώρα 07:30 θα υπάρχει λεωφορείο του ΚΤΕΛ, στην εκκίνηση των ΚΤΕΛ στο λιμάνι, για όσους θέλουν να μετακινηθούν από την πόλη στην Μικρή Βίγλα. Τα ποδήλατα θα μεταφερθούν στους αποθηκευτικούς χώρους των λεωφορείων. Αντίστοιχα όσοι επιθυμούν αυτή τη μεταφορά θα πρέπει να το δηλώσουν στο αντίστοιχο πεδίο της φόρμας εγγραφής. Οι αθλητές της σκυταλοδρομίας που ενδιαφέρονται για τις παραπάνω παροχές μετακίνησης θα πρέπει να συμπληρώσουν και μια ξεχωριστή ατομική δήλωση ο καθένας.
Οι δηλώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στο παρακάτω σύνδεσμο: www.energyraces.gr/register/naxathlon

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: Energy Races τηλ. 210 7470837, 2295073855 ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. τηλ. 2285360178 – 2285026450

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσας προκήρυξης, για ότι δεν προβλέπεται ή και για οποιαδήποτε μεταβολή. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών από την ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης και των χορηγών επικοινωνίας: www.trinews.gr

Related posts