6ο πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων»

6ο πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων»

Tην Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 ξεκινά το 6ο πανελλήνιο επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων». Το συνέδριο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, έως τις 2 Σεπτεμβρίου, και θα διεξαχθεί στο χωριό Δαμαριώνας στην πεδινή Νάξο, η οποία διακρίνεται για τα βυζαντινά μνημεία και την θελκτικότητα του τοπίου της. Την έναρξη των εργασιών θα κάνει ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αντώνιος Κουνάδης.

Το πολυθεματικό αυτό συνέδριο, που διεξάγεται ανά πενταετία, ασχολείται με ζητήματα της ναξιακής διαχρονίας από τη σκοπιά πολλών επιστημών: Αρχαιολογία και Μουσειολογία, Ιστορία, Φιλολογία, Λογοτεχνική Κριτική, Λαογραφία και Κοινωνική Ανθρωπολογία, Δίκαιο, Οικονομία, Κοινωνιολογία, Δημογραφία, Ιατρική και Επιδημιολογία, Αρχιτεκτονική, Περιβάλλον και Πολεοδομία, Πολιτική Επιστήμη, Τοπικοί Διοικητικοί και Αυτοδιοικητικοί Θεσμοί, Δημοσιογραφία και Τεχνολογίες Επικοινωνίας κλπ.

Χαρακτηριστικά του 6ου συνεδρίου είναι η συμμετοχή πλήθους διακεκριμένων επιστημόνων και η εκπληκτική ποικιλία και ιδιαίτερη πρωτοτυπία των εισηγήσεων. Συγκεκριμένα μετέχουν 211 επιστήμονες και ερευνητές που θα εκθέσουν τις ανακοινώσεις τους (180 τον αριθμό) σε 37 συνεδρίες. Είναι κάτι το πρωτοφανές και επίζηλο για ένα συνέδριο αυτού του χαρακτήρα και αυτής της εμβέλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: conferencenaxos.gr

Related posts