Ηρακλειά: Γεύσεις Φυσικές, Απλές και Ελληνικές

Ηρακλειά: Γεύσεις Φυσικές, Απλές και Ελληνικές

Τα πολύχρωμα καΐκια στο γραφικό λιμανάκι της Ηρακλειάς καλωσορίζοντας τους επισκέπτες κατά την άφιξή τους, δίνουν μια σύντομη εικόνα για το ύφος του νησιού και το τι εμπειρία τους περιμένει: απλή, παραδοσιακή, νησιωτική, και κομψή … με…wifi! Το ίδιο ισχύει και για το φαγητό και τις ταβέρνες του νησιού. Με έμφαση στην πρώτη ύλη του τόπου, τα πιάτα είναι Ελληνικά και νόστιμα, το ούζο και ο μεζές απαραίτητα, και τα τοπικά Κυκλαδίτικα κρασιά και το ρακί παρόν σε κάθε κατάλογο.
 Αν είστε τυχεροί και επισκέπτεστε το νησί τον Αύγουστο, ίσως προλάβατε να δοκιμάστε, ή ακόμα καλύτερα, να αγοράσετε, τη μοναδική και σπάνια ποικιλία του γνήσιου θυμαρίσιου μέλι Ηρακλειάς.

Οι ταβέρνες, σνακ-μπαρ, καφέ και μπαρ βρίσκονται κυρίως στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, το χωριό που βρίσκεται στο λιμάνι. Επίσης ταβέρνες-καφέ-μπαρ θα βρείτε στο κοντινό παραθαλάσσιο Λιβάδι και μία ταβέρνα στην Παναγιά.

 Πιο συγκεκριμένα:

Στον Άγιο Γεώργιο: Ανοιχτά όλη μέρα και το βράδυ, όλο το χρόνο, το Μαϊστράλι Εστιατόριο σερβίρει τοπικά φαγητά και πιάτα ελληνικής κουζίνας με μια ποικιλία από τοπικά κρασιά και ούζο να συνοδεύσουν τα θαλασσινά και τοπικά σπεσιαλιτέ. Το Πέρασμα σνακ-μπαρ-κρεπερί, ανοιχτό μετά το Πάσχα, σερβίρει σάντουιτς, παγωτά, καφέ και άλλα ελαφριά γεύματα. Η άνοιξη φέρνει επίσης την ταβέρνα Σύρμα με μεσογειακή και ελληνική κουζίνα. Στο Σύρμα θα πιείτε ρακί και σπιτικό ρακόμελο. Το Γιαλίρι είναι μια ταβέρνα που σερβίρει τα γνωστά, παραδοσιακά Ελληνικά πιάτα με θέα το γραφικό λιμάνι. Το ουζερί-καφέ-μπαρ Υποβρύχιο και το εστιατόριο-καφέ-μπαρ Περιγιάλι σερβίρουν θαλασσινά πιάτα και όχι μόνο, και η ταβέρνα Το Πεύκο τα εξαιρετικά ψητά στα κάρβουνα. Σε όλες τις ταβέρνες θα βρείτε την εξαιρετική ποικιλία φάβας της Ηρακλειάς η της διπλανής Σχοινούσσας. Ποτά και δροσιστικά κοκτέιλ θα απολαύσετε στο Μπαρ-Ακι, ενώ λάτρεις της πίτσας κατευθυνθείτε προς την καφετέρια-πιτσαρία, Αίολος.

Στην Παναγιά: Ανοιχτά όλη μέρα και το βράδυ, όλο το χρόνο, To Στέκι, είναι μια ταβέρνα που είναι γνωστή για τις ελληνικές και τοπικές της συνταγές.

Στο Λιβάδι: Το Πέρα Πάντα εστιατόριο- καφέ-μπαρ στην παραλία, ξεκινάει με καφέδες και πρωινό, μεζέ το μεσημέρι και ποτά, μουσική έως αργά το βράδυ.

Related posts