Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο “Γραβιερονησί” της ΕΑΣ Νάξου

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο “Γραβιερονησί” της ΕΑΣ Νάξου

Άνοιξε τις πύλες του το “Γραβιερονησί των Χριστουγέννων” της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.
Στην εκδήλωση, που συμμετείχε πλήθος κόσμου, έγινε το άναμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Δημήτρη Καπούνη, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι κι εφέτος η Άνωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου θα είναι δίπλα στις φτωχές οικογένειες και θα μοιράσει 300-400 κιλά γραβιέρας, αμνοερίφια και γαλοπούλες μέσα από τις εκδηλώσεις του “Γραβιερονησιού”.

Στο ξεκίνημα της λειτουργίας του “Γραβιερονησιού” συμμετείχε πλήθος κόσμου που περιηγήθηκαν στους χώρους του, δοκίμασαν κεράσματα, όπως τους ξακουστούς γραβιερολουκουμάδες, ενώ τα μικρά παιδιά έπαιξαν με την ψυχή τους και συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις.

Να σημειωθεί ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι να προσφέρει στιγμές χαράς στα παιδιά και να προάγει τα Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα αλλά και τις παραδόσεις της Νάξου, προς τιμήν της παραδοσιακής τυροκομικής διαδικασίας που χρησιμοποιείται στο νησί πάνω από έναν αιώνα.

Ο χώρος θα είναι ανοικτά για το κοινό καθημερινά, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ, εκτός από την Κυριακή των Χριστουγέννων (25/12) και έως τις 31 Δεκεμβρίου, στην Παραλία Χώρας Νάξου (π. Αγροτική Τράπεζα).

Related posts