The newpaper: Η Νάξος είναι μία ήσυχη όαση, γοητευτική και απίστευτα πανέμορφη από κάθε άποψη

The newpaper: Η Νάξος είναι μία ήσυχη όαση, γοητευτική και απίστευτα πανέμορφη από κάθε άποψη

“Αντί για την ακριβή Σαντορίνη, δοκιμάστε την υποτιμημένη Νάξο” προτείνει σε άρθρο του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.thenewpaper.sg της Σιγκαπούρης ο δημοσιογράφος Asnah Ahmad.

Στο εκτενές αφιέρωμα, η Νάξος φαντάζει ως ο ιδανικότερος προορισμός για όσους αναζητούν ήσυχες διακοπές και ένα νησί που μπορεί να τα συνδυάζει όλα, όπως τον ελληνικό πολιτισμό, τις καταπληκτικές παραλίες και τη φύση. “Μια ήσυχη όαση, γοητευτική και απίστευτα πανέμορφη από κάθε άποψη” σημειώνεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

Το άρθρο με τίτλο: “Μία μυστική Ελληνική απόδραση στη γραφική Νάξο” και υπότιτλο: “Αντί για την ακριβή Σαντορίνη, δοκιμάστε την υποτιμημένη Νάξο” αναφέρει:

Κάθε φορά που κάποιος σκέφτεται την Ελλάδα, του έρχεται στο μυαλό το νησί της Σαντορίνης με τα αναγνωρίσιμα κυκλαδίτικα λευκά και μπλε κτίρια και τους διάσημους μπλε τρούλους των εκκλησιών στην Οία.
Το νησί ευρέως προωθείται από τις ελληνικές τουριστικές αρχές σε τουριστικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο και φαίνεται να είναι στην κορυφή της λίστας για τους περισσότερους που ταξιδεύουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα περισσότερα ταξιδιωτικά περιοδικά, οδηγούς και ιστοσελίδες, δεν υπάρχει τίποτα πιο ειδυλλιακό από τα σοκάκια στις πλαγιές της Σαντορίνης.

Διαφωνώ.

Ενώ έχει σίγουρα καταπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος, εγώ προσωπικά το νησί, το βρήκα πολυσύχναστο.

Υπερτιμημένη
Οι πάνω από μισό εκατομμύριο επισκέπτες που πηγαίνουν στη Σαντορίνη το χρόνο, κάνουν αυτόν τον “παράδεισο” έναν υπερτιμημένο προορισμό, για να μην αναφέρουμε εξωφρενικά ακριβό. Και αυτό σίγουρα δεν είναι η δική μου προτίμηση για απόδραση σε κάποιο νησί. Η επιδίωξη μου ήταν να απολαύσω μια αυθεντική εμπειρία και αυτό με ώθησε να κοιτάξω προς τα λιγότερο δημοφιλή νησιά, και να περάσω μόνο μια νύχτα στη Σαντορίνη. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά ελληνικά νησιά, που ήταν πράγματι δύσκολο να επιλέξω. Η Ελληνική κυριαρχία περιλαμβάνει 6.000 νησιά και νησίδες διάσπαρτα στα πελάγη του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους, εκ των οποίων μόνο τα 227 είναι κατοικημένα. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο Αιγαίο Πέλαγος και χωρίζονται σε επτά ομάδες (από βορρά προς νότο). Η Σαντορίνη ανήκει στις Κυκλάδες, μια ομάδα 56 νησιών που είναι τα περισσότερο επισκέψιμα.
Μερικά από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων είναι η Άνδρος, η Κέα, η Κύθνος, η Μήλος, η Μύκονος, η Νάξος και η Πάρος. Αν σας αρέσει η έντονη νυχτερινή διασκέδαση, τότε ίσως να θέλετε να επισκεφθείτε τη Μύκονο, την Ίο ή την Κέρκυρα.

Αν όχι, τότε η Νάξος είναι το ιδανικό νησί.

Σπάνια βρίσκεται στη λίστα κορυφαίων προορισμών σε ταξιδιωτικές ιστοσελίδες – κάτι που βρίσκω αινιγματικό, αφού έχω επισκεφθεί το νησί. Έμαθα για τη Νάξο όταν έψαχνα ένα χάρτη των ελληνικών νησιών.
Μετά από μία έρευνα στη Googlε και διαβάζοντας κάνα δύο σχόλια από ταξιδιώτες, αποφάσισα ότι άξιζε να την εξερευνήσω. Οι ώρες που σπατάλησα στο διαδίκτυο άξιζαν τον κόπο, όταν για πρώτη φορά είδα τη Νάξο και το γραφικό λιμάνι της. Μια ήσυχη όαση, γοητευτική και απίστευτα πανέμορφη από κάθε άποψη. Η Νάξος είναι όλα που η Σαντορίνη δεν είναι: Ιδιωτική, χαλαρή και γεμάτη τοπική “γεύση”. Είναι ιδανική για όσους αναζητούν τον ελληνικό πολιτισμό και τη φύση μαζί, στις διακοπές τους. Δεν υπάρχει καμία έλλειψη από ιδιόμορφα μικρά καταστήματα στα στενά σοκάκια της Νάξου. Τα κτίρια στη Νάξο εκπέμπουν ένα υπέροχο νησιώτικο αίσθημα ενώ δεσπόζει η ενετική αρχιτεκτονική – με πινελιές γαλάζιου ουρανού και θάλασσας – που τα καθιστά το ιδανικό καταφύγιο από τον ήλιο. Οι παραλίες της Νάξου είναι από τις πιο όμορφες στην Ελλάδα, και απέχουν μόλις λίγα λεπτά από τα παραδοσιακά χωριά που είναι σκαρφαλωμένα στις βουνοκορφές.

Οι περισσότερες είναι εκπληκτικές για καταδύσεις, με κοραλλιογενείς υφάλους, ναυάγια και κρυστάλλινα νερά.
Η Νάξος που δεν εξαρτάται μόνο από τον τουρισμό, έχει όλο το χρόνο επισκέπτες από την Ελλάδα και άλλες χώρες και μπορεί να υπερηφανεύεται για το καλό σύστημα δημόσιων μεταφορών που έχει, γεγονός που το καθιστά εύκολο για περιήγηση.

Είναι επίσης γνωστό για την πληθώρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και τα παραδοσιακά πανηγύρια.
Το νησί αποτελείται από πολλά βουνά που τα χωρίζουν πράσινες κοιλάδες, αμπελώνες και περιβόλια.
Η πλούσια αρχιτεκτονική του νησιού περιλαμβάνει βυζαντινά μοναστήρια, μυκηναϊκά ερείπια και εκκλησίες.
Η Νάξος είχε κατακτηθεί από τους Ενετούς, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει πολλούς Ενετικούς πύργους εκεί, κάποιους ερειπωμένους και άλλους που έχουν μετατραπεί σε μουσεία.

Δεν υπάρχουν πολλά νησιά με το χαρακτηριστικό αρχαιολογικό μνημείο τους να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το λιμάνι, και να είναι ορατό ακόμα και από το πλοίο καθώς πλησιάζετε το νησί, όπως ορατή από το πλοίο είναι και η Πορτάρα, η πύλη για τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Οι κατασκευές για το ναό του Απόλλωνα άρχισαν περίπου το 530 π.Χ., αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.
Λύγδαμις, ο τύραννος που κυβερνούσε τη Νάξο, ήθελε να είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο ένδοξος ναός στην Ελλάδα.
Αλλά ο Λύγδαμις ανατράπηκε πριν ο ναός ολοκληρωθεί. Η Πορτάρα έχει 8 μέτρα ύψος και είναι φτιαγμένη από τέσσερα κομμάτια μαρμάρου. Η θέα της Πορτάρας στο ηλιοβασίλεμα με τα ασβεστωμένα σπίτια στον ορίζοντα είναι πραγματικά ένα θέαμα που αξίζει να το δεις. Η φυσική ομορφιά της Νάξου θα σας χαρίσει μερικές από τις πιο μαγικές αναμνήσεις την Ελλάδας.

Related posts