Η Δική μου Δονούσα: Περπάτημα στα Σηματοδοτημένα Μονοπάτια

Η Δική μου Δονούσα: Περπάτημα στα Σηματοδοτημένα Μονοπάτια

Ηλίας Πράσινος: “Περπάτημα στα σηματοδοτημένα μονοπάτια … αγαπημένη δραστηριότητα και ο μόνος τρόπος να νιώσεις την ψυχή της Δονούσας.”

Ο Ηλίας Πράσινος, εστιάτορας, ζεί και εργάζεται στη Δονούσα.

5 πράγματα που αγαπώ στην Δονούσσα:

#1 Οι Παραλίες τη Καλοταρίτισσας
«Οι τρεις παραλίες της Καλοταρίτισσας. Η μία δίπλα στην άλλη. Ησυχία, πεντακάθαρα νερά και το μικρό χωριό της Καλοταρίτισσας έτοιμο για εξερεύνηση.”

#2 Τα σπιτικά κατσικίσια τυριά της Δονούσας …
“… ειναι αγαπημένο προϊον. Αναζητήστε τα στις ταβέρνες και τα τα σπίτια των ντόπιων. Φτιαγμένα με την παλιά παραδοσιακή μέθοδο από κατσίκια ελευθέρας βοσκής. Πιο γευστικά και βιολογικά δε γίνεται…”

#3 Περπάτημα στα σηματοδοτημένα μονοπάτια της Δονούσας
“Αγαπημένη δραστηριότητα και ο μόνος τρόπος να νιώσεις την ψυχή της Δονούσας. Απάτητες παραλίες, παραδοσιακές αρχιτεκτονικές κατασκευές, μοναδικά σημεία θέας, κυκλαδική φύση, φως. Προμηθευτείτε το ειδικό περιπατητικό χάρτη- φυλλάδιο που έχουν επιμεληθεί οι ντόπιοι…”

#4 Τα δύο παραδοσιακά Σεπτεμβριανά πανηγύρια
“Αγαπημένη ανάμνηση: Του Σταυρού στις 13 Σεπτέμβρη με παραδοσιακή νησιώτικη μουσική και πολύ χορό στο λιμάνι και της Αγίας Σοφίας στις 17 Σεπτέμβρη στην πηγή του Μερσινιού κάτω από τον πλάτανο.”

#5 Η πηγή του Μερσινιού
“Αγαπημένο αξιοθέατο ειναι μία πραγματική όαση μέσα στην κάψα του καλοκαιριού. Επιβλητική σκιά, τρεχούμενο κρυστάλλινο νερό και το όμορφο παραδοσιακό μικρό χωριό του Μερσινιού ακριβώς από πάνω.”

Related posts