Αφιέρωμα της The Telegraph στη Νάξο

Αφιέρωμα της The Telegraph στη Νάξο

Η κορυφαία Βρετανική εφημερίδα, The Telegraph, αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους η Νάξος αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές διακοπές και ιδιαίτερα για Βρετανούς ταξιδιώτες, μέσα από ένα εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα.

Η Sally Peck, δημοσιογράφος οικογενειακών ταξιδιών της εφημερίδας, επισημαίνει την πληθώρα από αμμώδεις παραλίες που διαθέτει η Νάξος, το εύρος των δραστηριοτήτων σε ξηρά ή θάλασσα, τα φρέσκα και υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα και η ζεστή φιλοξενία των ντόπιων, ως μερικά από τα «δυνατά χαρτιά» του νησιού για γονείς και παιδιά όλων των ηλικιών. «Η Νάξος είναι τόσο μεγάλη για να προσφέρει πολλές θαλάσσιες και υπαίθριες δραστηριότητες, αλλά και τόσο μικρή, ώστε αυτές να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής», σημειώνει η Peck.
Επιπλέον, αναφέρει ότι τα χωριά της ενδοχώρας αποτελούν το ιδανικό καταφύγιο για απόδραση από την καλοκαιρινή ζέστη, και προσθέτει ότι «στο νησί μπορείτε να βρείτε 40 χιλιόμετρα πεζοπορικών διαδρομών μέσα από πανέμορφες λοφώδεις φάρμες.»

Η Peck και η τετράχρονη κόρη της Αντωνία απόλαυσαν επίσης μια εκδρομή με ιστιοπλοϊκό στα «παρθένα» Κουφονήσια, όπου πέρασαν την ημέρα κολυμπώντας σε απομακρυσμένες παραλίες και απόλαυσαν το γεύμα τους σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα. «Η στιγμή που κάθισα δίπλα στα αρχαία μνημεία και ζωγράφισα, ήταν η δική μου απόλυτη στιγμή ηρεμίας: μας περιέβαλε η θάλασσα, ο ήλιος και ο ουρανός και μόνο λίγοι άνθρωποι και επομένως περάσαμε ποιοτικό χρόνο μεταξύ μας», σημειώνει. «Αυτό για εμένα είναι πολυτέλεια στις διακοπές με την οικογένειά μου… και [η Νάξος] είναι η ιδανική παιδική χαρά για ένα νεαρό θεό.»
Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι είναι πολύ εύκολο να φτάσεις αεροπορικώς στη Νάξο με ένα μικρό παιδί, σημειώνοντας ότι στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών υπάρχει ακόμα και δωρεάν παιδότοπος για τους μικρούς επιβάτες.

Τη δημοσιογραφική επίσκεψη της Peck στη Νάξο διοργάνωσε και υλοποίησε η Marketing Greece, σε συνεργασία με την Aegean και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την προώθηση των προορισμών της Περιφέρειας.

Related posts