Επιβιβαστείτε στη Μάγισσα της Δονούσας!

Επιβιβαστείτε στη Μάγισσα της Δονούσας!

H «Μάγισσα», στη μικρή Δονούσα, μεταφέρει κάθε μέρα-καιρού επιτρέποντος-μέχρι και 40 επιβάτες σε διάφορα σημεία γύρω από το νησί.

Αναχωρεί από το λιμάνι του Σταυρού καθημερινά στις 10.30 το πρωί, με δρομολόγιο επιστροφής το απόγευμα.

Ο καπετάν Ηλίας γνωρίζει καλά το νησί και αν του ζητήσετε και οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν, μπορεί να σας κάνει το γύρο του νησιού ή να σας ξεναγήσει στα δύο θαλάσσια αξιοθέατα του νησιού, την Σπηλιά του Τοίχου και τη Φωκοσπηλιά.

Η Σπηλιά του Τοίχου είναι ένα θαλασσινό σπήλαιο, με 20 μέτρα ύψος, που έχει εντυπωσιακούς σταλακτίτες. Βρίσκεται στην περιοχή του Άσπρου Κάβου στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού.

Η Φωκοσπηλιά, που είναι στολισμένη με κοράλια, είναι το καταφύγιο που βρίσκουν στο νησί οι σπάνιες και προστατευόμενες φώκιες monachus monachus. Η σπηλιά βρίσκεται σε ένα απότομο και βραχώδες ακρωτήρι της ανατολικής πλευράς του νησιού, τον Κάβο του Μοσχονά, στο οποίο μπορείτε να πάτε μόνο από τη θάλασσα.

Φυσικά, καλό είναι να ρωτήσετε στο τοπικό ταξιδιωτικό γραφείο ή στο κατάλυμα που μένετε για τις ώρες αναχώρησης και επιστροφής, καθώς και τις καιρικές συνθήκες πριν επιχειρήσετε την θαλάσσια εκδρομή γύρω από τη Δονούσα.

Related posts