Επιβιβαστείτε στον «Άνεμο» της Ηρακλειάς!

Επιβιβαστείτε στον «Άνεμο» της Ηρακλειάς!

Στην Ηρακλειά, το θαλάσσιο ταξί Άνεμος είναι αγκυροβολημένο στο κεντρικό λιμάνι του Αγίου Γεωργίου και είναι έτοιμο να ξεκινήσει το ταξίδι του με κατεύθυνση τη νοτιοανατολική ακτή του νησιού σε μια μονοήμερη εκδρομή που περιλαμβάνει στάσεις για κολύμπι σε παραλίες που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες με τα πόδια από τους οικισμούς, όπως Καρβουνόλακος (νότια) και η Αλιμιά (νότιοδυτικά).

Τα αξιοθέατα στη διαδρομή είναι πολλά: Δείτε τη παραλία Λιβάδι και τον μόνιμο κάτοικό της, την θαλάσσια χελώνα με το όνομα «Γιάννης.»

Πίσω από την παραλία, στην κορυφή του λόφου, δεσπόζουν τα απομεινάρια ενός κάστρου της Ελληνιστικής Περιόδου. Δείτε από κοντά το νησάκι Βενέτικο. Επισκεφθείτε την παραλία Τουρκοπήγαδο.

Πλεύστε νότια προς την παραλία Μέριχας με τους εντυπωσιακούς γκρεμούς και τους γεωλογικούς σχηματισμούς.

Μέσα στις κοιλότητες των βράχων φωλιάζουν εκατοντάδες πουλιά. Στην περιοχή φυτρώνει και άγρια κάπαρη. Στη βάση των βράχων, θα βρείτε δύο μικρές παραλίες όπου μπορείτε να απολαύσετε το κολύμπι και τη θέα.
Πιο πάνω δεσπόζει το βουνό Πάπας η ψηλότερη κορυφή του νησιού, όπου οι γύπες –αν τους πετύχετε να πετάνε έξω από τις φωλιές τους-θα σας εντυπωσιάσουν.

Καθώς το πλοίο συνεχίζει στο νότο, θα δείτε τη Φωκιοσπηλιά και — εάν είστε τυχεροί — θα δείτε και μια ή δύο φώκιες να παίζουν στο νερό δίπλα στο πλοίο. Θα δείτε επίσης και δύο μεγάλα βράχια , που λόγω του χαρακτηριστικού χρωματισμού τους, είναι γνωστά ως Κόκκινος Μώλος και Μαύρος Μώλος.

Λίγο πιο πέρα, καθώς το πλοίο φθάνει στον τελικό του προορισμό, βρίσκονται οι παραλίες Καρβουνόλακος και Αλιμιά.

Η πρώτη εντυπωσιάζει από το φάσμα των χρωμάτων των βράχων της: πράσινο, χρυσό και κόκκινο, αστραποβολούν σε ένα φόντο με λευκά βότσαλα της παραλίας.

Στην Αλιμιά θα δείτε ένα βυθισμένο απομεινάρι από πολεμικό υδροπλάνο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το οποίο βρίσκεται σε βάθος 9μέτρων περίπου. Και οι δύο παραλίες είναι ιδανικές για θαλάσσιες καταδύσεις, όχι μόνο για το ναυάγιο, αλλά και για τον εντυπωσιακό τους βυθό.

Εάν το ζητήσετε και ο καιρός επιτρέπει, ο Άνεμος μπορεί να κάνει και τον γύρο του νησιού.

Το πλοίο αναχωρεί από το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου από τον Μάιο μέχρι και το Σεπτέμβριο γύρω στις 10.30 το πρωί και επιστρέφει στις 5.00 το απόγευμα.

Related posts