Άγιος Γεώργιος

Άγιος Γεώργιος

Ο Άγιος Γεώργιος ή Χώρα είναι ο μοναδικός κύριος οικισμός του νησιού, κτισμένος περιμετρικά γύρω από το λιμάνι, στις νοτιοδυτικές ακτές.

Είναι ένα τυπικό κυκλαδίτικο ψαροχώρι, με κατάλευκα σπιτάκια και γραφικά καλντερίμια και με τον χαρακτηριστικό λευκό ανεμόμυλο στην είσοδο του λιμανιού να καλωσορίζει τους επισκέπτες.

Στον οικισμό και γύρω από αυτόν μπορείτε να δείτε ερείπια ρωμαϊκών λουτρών, παραδοσιακό καρνάγιο, γραφικούς ανεμόμυλους, κ.ά., ενώ το κέντρο του στολίζει η όμορφη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, που θεωρείται και προστάτης του νησιού.

Η Χώρα συγκεντρώνει το 90% της τουριστικής υποδομής του Κουφονησίου, με αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, ταβέρνες, μπαράκια, καφέ καθώς και ταχυδρομικό πρακτορείο με ΑΤΜ, συνδεδεμένο με το διατραπεζικό σύστημα Δίας.

Οδηγίες Πρόσβασης Ανατολικά του λιμανιού ξεκινά ο κύριος δρόμος του νησιού, μήκους λίγων μόνο χιλιομέτρων, στον οποίο βρίσκονται και τα περισσότερα καταλύματα.
Υπάρχει ελεύθερο κοινοτικό πάρκινγκ δίπλα στην παραλία.
Δημόσια μέσα μεταφοράς δεν υπάρχουν.
Υπάρχει ένα ιδιωτικό λεωφορείο στο λιμάνι που τους καλοκαιρινούς μήνες κάνει μεταφορές και εκδρομές από και προς τις παραλίες του νησιού, καθώς και καΐκια που κάνουν ημερήσιες εκδρομές, με αφετηρία το λιμάνι. Στα όρια του οικισμού υπάρχει επίσης ελικοδρόμιο.

Related posts