Ένα Βράδυ στις Λαμπαδηφορίες της Νάξου

Ένα Βράδυ στις Λαμπαδηφορίες της Νάξου

Οι Λαμπαδηφορίες της Νάξου, μια εκδήλωση που ξεκίνησε ως παράλληλο δρώμενου του Καρναβαλιού, από την τοπική κινηματογραφική λέσχη, έχει πάρει άλλη διάσταση τα τελευταία χρόνια αποκτώντας περισσότερους φανατικούς φίλους, που ταξιδεύουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να συμμετέχουν σε αυτήν την τόσο ξεχωριστή παρέλαση.

Για δέκα χρόνια η Καμήλ παρακολουθούσε στο περιθώριο.

Φέτος, όμως, δεν μπορούσε πια να αντισταθεί…

Απόψε στις Λαμπαδηφορίες της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου, φόρεσε και αυτή το λευκό της σύντονη, έκανε face painting και μπήκε στο ζάλη της παρέλασης ψέλνοντας «εεεεεε οοοο» μαζί με κοντά στους 1,000 συμπατριώτες της.

«Θυμάμαι όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά ήταν 50 , 100 άτομα. Και τώρα βλέπεις τι γίνετε», λέει η νορβηγίδα που ζει στη Νάξο 12 χρόνια.

Αυτό που ξεκίνησε ως παράλληλο δρώμενου του Καρναβαλιού, από την τοπική κινηματογραφική λέσχη, έχει πάρει άλλη διάσταση τα τελευταία χρόνια αποκτώντας περισσότερους φανατικούς φίλους, που ταξιδεύουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να συμμετέχουν σε αυτήν την τόσο ξεχωριστή παρέλαση.

Ένα είδος ομαδικής κάθαρσης, το δρώμενο ξεκινά με τους συμμετέχοντες να συγκεντρώνονται στο Κάστρο για να λάβουν το απαραίτητη για συμμετοχή «κοστούμι» (λευκό σεντόνι) «δαυλό» και «πρόσωπο» (ασπρόμαυρες μπογιές) για τη νύχτα.

Εθελοντές αναλαμβάνουν τις προετοιμασίες των ατόμων, ενώ τα ξενοδοχεία στην περιοχή παίζουν το ρόλο τους με την παροχή λευκών σεντονιών. Η παρέλαση ξεκινά μέσα από τα στενά και τα παραδοσιακά σοκάκια του Κάστρου, με προορισμό την παραλία της Χώρας όπου περιμένει άφθονο ρακόμελο και κρασί!

Related posts