Δονούσα: Δυνατή, Ντελικάτη

Δονούσα: Δυνατή, Ντελικάτη

Η Δονούσα, το ανατολικότερο νησί των Μικρών Κυκλάδων, είναι ιδανικός προορισμός για εκείνους που ψάχνουν «καταφύγιο». Παρθένες παραλίες, καταπράσινα νερά, προσβάσιμα μονοπάτια για πεζοπορίες αλλά και ένα νέο ρεύμα ανθρώπων με θετική αύρα περιμένουν τον επισκέπτη. Οι πεζό-διαδρομές και οι θαλάσσιες αποδράσεις αποκαλύπτουν έναν ολόκληρο πολιτισμό. Την ιστορία, τους μύθους και τους θρύλους του νησιού, που ζωντανεύουν μέσα απο τα ερείπια άλλων εποχών.

Το νέο σηματοδοτημένο δίκτυο διαδρομών (hiking trails) περνάει μέσα απο τους λόφους, τα βουνά, τα χωριά και τους παλιούς οικισμούς και λειτουργεί ως κινούμενο παράθυρο με “θέα” στην φύση, τα αξιοθέατα και την απίστευτη κυκλαδίτικη ομορφιά που περιβάλλει το νησί.

Η Φωκοσπηλιά και η σπηλιά του Τοίχου (προσβάσιμες μόνο με καίκι) ξεχωρίζουν, όπως και η πανοραμική θέα στο Αιγαίο, στα νησιά των Κυκλάδων και το απέραντο γαλάζιο…

Τα βασικά:

Πρόσβαση από Νάξο (Oι παρακάτω πληροφορίες μπορεί να αλλάξουν. Παρακαλούμε να επικοινωνήστε με τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα η με τις εταιρείες αεροπορικών ή ακτοπλοϊκών γραμμών για συγκεκριμένες πληροφορίες και δρομολόγια.)
:
• Τοπική γραμμή πλοίου – 3x την εβδομάδα (περίπου 4 ώρες)*
• Γραμμή πλοίου με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά 3x την εβδομάδα το χειμώνα και το καλοκαίρι 4χ την εβδομάδα (περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά)*

Τοποθεσία: Βόρεια της Αμοργού και ανατολικά της Νάξου.

Έκταση: 13.5 τ.χλμ

Υψηλότερο σημείο: Πάπας 385 μέτρα (1300 πόδια).

Μόνιμους Κάτοικους: Περίπου 183 (απογραφή 2011)

Παραλίες Προσβάσιμες με τα Πόδια/Καΐκι: 7

Σηματοδοτημένα Μονοπάτια-Διαδρομές: 5 [(διάρκεια διαδρομών-από 20 λεπτά. (.9km) έως 1.5 ωρες (4.4 km)]

Γνωστός Θρύλος: Καταφύγιο πειρατών.

Μην χάσετε: Τη πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο απο διάφορα σημεία και λόφους, την Φωκοσπηλια (μόνο με καικι)

Τι να γευτείτε: Παραδοσιακό κατσικάκι πατατάτο σε γάμους, βαφτίσια, και παραδοσιακά πανηγύρια

Related posts