Η Νάξος για Παιδιά …

Η Νάξος για Παιδιά …

Ιδανική για τους μικρούς μας φίλους είναι η οικογενειακή ατμόσφαιρα και η ασφάλεια που παρέχει το νησί, με τις παραλίες του, που βαθαίνουν πολύ ομαλά και έχουν πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. 10 πράγματα (δραστηριότητες) να κάνετε και να κάνουν τα παιδιά στη Νάξο..

Στις παραλίες με τη χρυσή άμμο τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να τρέξουν άφοβα, να μαζέψουν κοχύλια και να φτιάξουν κάστρα με τα κουβαδάκια τους.

Τα αρχαία μνημεία και τα μεσαιωνικά κάστρα της Νάξου είναι το ιδανικό μαγικό σκηνικό που μπορεί να εξάψει τη φαντασία των παιδιών.

Τα παιδιά σχολικής ηλικίας, αλλά και οι μεγάλοι που τα συνοδεύουν, εντυπωσιάζονται από τους μύθους και τους θρύλους του νησιού και γνωρίζουν τη ζωντανή ιστορία, τηοποία ίσως γνώριζαν μόνο μέσα από τα βιβλία.

Το καλοκαίρι η Νάξος είναι γεμάτη από πολιτιστικές, αθλητικές και μουσικές εκδηλώσεις, happenings και πολλά άλλα, όπως μαθήματα κολύμβησης και ιστιοπλοΐας για παιδιά, δραστηριότητες στη φύση, όπως πεζοπορία, ιππασία και ποδήλατο βουνού, καλλιτεχνικά εργαστήρια, εκθέσεις και θεατρικές παραστάσεις.

10 πράγματα (δραστηριότητες) να κάνετε και να κάνουν τα παιδιά στη Νάξο:

  1. Κολυμπήστε, παίξτε και φτιάξτε κάστρα στην άμμο
  2. Κάνετε μαθήματα windsurfing ή kitesurfing (για εφήβους και γονείς) με έμπειρους επαγγελματίες
  3. Κάνετε μαθήματα ιππασίας
  4. Μάθετε για τους μύθους και τους θρύλους που κρύβει το νησί, περιηγηθείτε στις αρχαιολογικές τοποθεσίες του, όπως στον Ναό του Απόλλωνα, στον Ναό της Δήμητρας, στους Κούρους των Μελάνων.
  5. Επισκεφθείτε το waterpark (το καλοκαίρι)
  6. Ρωτήστε τους επαγγελματίες που νοικιάζουν ποδήλατα ή που πραγματοποιούν εκδρομές για μονοπάτια πεζοπορίας ή mountain bike
  7. Επισκεφθείτε το Γεωλογικό Μουσείο στην Απείρανθο (ανοικτό μόνο το καλοκαίρι)
  8. Δείτε μια από τις πολλές θεατρικέ παραστάσεις που παίζονται στο νησί το καλοκαίρι. Πολλές από αυτές απευθύνονται ειδικά στα παιδιά.
  9. Κάνετε μαθήματα κολύμβησης και ιστιοπλοΐας για παιδιά (θερινούς μήνες)
  10. Ανακαλύψτε τα θερινά πολιτιστικά εργαστήρια για παιδιά (μουσικής και λαογραφικής τέχνης και άλλα που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι)

Related posts