Κουφονησιώτικο Ξεροτήγανο

Κουφονησιώτικο Ξεροτήγανο

Οδηγίες Παρασκευής:

  • Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
  • Ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο το νερό και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σφιχτή. Αφήνουμε 30 λεπτά τη ζύμη να «ξεκουραστεί».
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη, ανοίγουμε λεπτό φύλλο σε λωρίδα και το κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρότερες.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι να καεί το λάδι.
  • Όταν καεί, τυλίγουμε μια – μια τις λωρίδες στα δάχτυλά μας, και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
  • Όταν ροδίσει το ξεροτήγανο, το βγάζουμε και το ακουμπάμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, για να φύγει το περιττό λάδι και συνεχίζουμε το τηγάνισμα.

Σιρόπι:

  • Βράζουμε 15 λεπτά 1 κιλό μέλι με λίγο νερό, ζάχαρη, γαρύφαλλο και κανέλλα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι.
  • Βάζουμε σε στρώσεις τα ξεροτήγανα σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με το σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με το ó κιλό σουσάμι που το έχουμε πρώτα καβουρντίσει.

Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι.

Βάζουμε σε στρώσεις τα ξεροτήγανα σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με το σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με το κιλό σουσάμι που το έχουμε πρώτα καβουρντίσει.

Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Νερό, όσο πάρει
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 κουτάλι γλυκού αλάτι
  • 1 κουτάλι γλυκού ζάχαρη
  • Λίγο γαρύφαλλο και κανέλλα

Related posts