Ξεροτήγανα (δίπλες με μέλι)

Ξεροτήγανα (δίπλες με μέλι)

Οδηγίες Παρασκευής:

Βάζουμε όλα τα υλικά για τις δίπλες σε μία λεκάνη και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά και στη συνέχεια ανοίγουμε λεπτό φύλλο (κατά προτίμηση με μηχάνημα). Κόβουμε λωρίδες από το φύλλο και τις διπλώνουμε σε σχήμα ξεροτήγανου. Τις τηγανίζουμε με αραβοσιτέλαιο σε δυνατή φωτιά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για μισή ώρα περίπου. Τέλος τις περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει και τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο και καβουρδισμένο σουσάμι.

Συστατικά:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • νερό όσο πάρει
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια μέλι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ξύλο κανέλλας
Πηγή http://www.sifnaiko-fos.gr/syntages-4-festival-kykladikis-gastronomias/4802-sxoinoysa3a-fava-kserotigana-286o-festival-kykladikis-gastronomias-nikolaos-tselementes-e28093-sifnos-201229.html

Related posts